Повернення Хмельницькому історичної назви <Проскурів> (патріотизм/суспільство)

ІНШІ

Вельмишановні мешканці Хмельницького!
Щиро закликаю ВАС підтримати пропозицію щодо повернення нашому героїчному місту його попередню назву! Адже суть полягає в тому, що - це не тільки СПРАВЖНЯ історична назва. Взагалі, ця ситуація навколо неї не витримує жодної критики. Ось доповнення від однієї з попередніх петицій, що подане було Михайловським Ярославом Анатолійовичем: "16 січня 1954 року сталася неоднозначна для нашого міста подія - керуючись радянським підходом до нашого минулого та фактично без згоди (!) місцевих мешканців, Указом Президії Верховної Ради Української Радянської Соціалістичної Республіки (!) "На відзначення історичної події, 300-річчя возз'єднання України з Росією (!) і за заслуги перед українським і російським (!) народами видатного державного діяча та полководця Богдана Хмельницького було надано Проскурову нову назву - Хмельницький. І це якраз отоді, коли в Україні вже існував і ще досі існує місто Переяслав-Хмельницький, що названий був на честь того самого Богдана Хмельницького. Усвідомлюючи про трагічні події останніх років в Україні та й доволі агресивну, деструктивну роль, що відіграє у них ота сама Росія (!), а також згідно доктрин декомунізації та деколонізації, щиро прошу мешканців нашого міста, всіх небайдужих, підтримати цю петицію щодо повернення нашому місту СПРАВЖНЮ історичну назву шляхом онлайн-голосування.
Отож-бо, найдавніші назви нашого міста (ПЛОСКИРІВЦІ та ПЛОСКИРІВ) спрадавна не містили жодного політичного, міжконфесійного, етнічного, ідеологічного чи іншого навантаження, а лише вказували на ландшафтні особливості розташування історичного ЗЕРНА нашого міста між річками ПЛОСКА та РІВ.
Нумо, повернемо давно втрачену назву! Вельмишановні мешканці Хмельницького, сподіваюся на ВАШУ підтримку, що ВИ, як СПРАВЖНІ ПАТРІОТИ, перетворите наше місто на СУЧАСНИЙ ПРОСКУРІВ! Нехай ВАШІ ОСЕЛІ будуть БЛАГОСЛОВЕННЯМ! ЩАСТИ ВАМ!

Дата створення:

Станом на 21 вересня петицію підписали 49 осіб з 500 необхідних.