+ ще 121 громадa!

Очистити місто від МАФів та інших тимчасових торгівельних і розважальних споруд.

Повністю очистити вулиці, квартали та рекреаційні зони міста Хмельницького від малих і тимчасових архітектурних форм торгівельного , сервісного, розважального та іншого призначення.

Відсутність кіосків покращить естетичний вигляд міста Хмельницького, створить місту додатковий життєвий простір та не створюватиме перешкоди руху пішоходів (особливо на зупинках громадського транспорту).

Біля кіосків завжди скупчується сміття та асоціальний міський елемент, що не робить місто привабливим. Також кіоски не відповідають санітарним нормам збереження товару, а працівники не завжди мають можливість сходити по особистій потребі в цивілізовану вбиральню з рукомийником. Окрім того, всі мережеві кіоски реєструються на родичів як ФОП з метою економії на сплаті податків до бюджету. Умови праці не відповідають нормам КЗпПУ, робітники працевлаштовані неофіційно без соціальних гарантій, прав на відпустку, лікарняні, компенсацію у випадку погіршення стану здоров’я чи втрати працездатності.

Не менш важливим є те, що в жодному місті країни Західної (і не тільки!) Європи ви не побачите малі архітектурні форми. Кіоск – це рудимент дикого пост-радянського минулого, від якого варто негайно і без вагань позбутися. Хмельницький має стате першим містом України, яке відмовиться від МАФів та стане більш європейським і привабливим для містян і туристів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 25 липня петицію підписали 24 особи з 500 необхідних.