+ ще 121 громадa!

Запровадження безстрокового мораторію щодо будівництва новобудов "на місці" споруд, побудованих до 1941 року

Останні події навколо пожежі на меблевій фабриці з наступною пропозицією зведення "на її місці" 16-поверхівки у той час, коли споруда не зруйнована, а лише пошкождена - не залишають вибору.
Пропоную всім свідомим громадянам України підписати цю петицію щодо запровадження безстрокового мораторію на будь-яке будівництво новобудов "на місці" будь-яких досі наявних споруд, побудованих до 1941 року, навіть якщо вони постраждали від пожежі, стихійних лих та недбалого господарювання.
Також пропоную запровадити окремий спеціальний муніципальний податок для всіх потенційно зацікавлених у подібних архітектурних експериментах над містом підприємств та організацій, спрямований на підтримання архітектурної спадщини міста у задовільному технічному стані та на екстренні ремонтні, протиаварійні та реставраційні роботи в разі виникнення аварійних ситуацій.
Логічним було б також обтяжити власників, балансоутримувачів, орендарів та користувачів споруд, збудованих до 1941 року, додатковою матеріальною відповідальністю за недбале господарювання та недотримання норм експлуатації даних споруд у вигляді зобов'язання відновлення власним коштом будь-яких втрат, завданих споруді через власну діяльність, або ж відшкодування відповідним комунальним підприємствам вартості цих робіт у повному обсязі.
Дякую за увагу.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 серпня петицію підписали 62 особи з 500 необхідних.