Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Хмельницька обласна дитяча лікарня була створена у 1958 році і налічувала 75 ліжок. На сьогодні в лікарні 250 ліжок за 11 профілями у 7 відділеннях. Однак, всупереч вимогам законодавства, у структурі обласної дитячої лікарні відсутній повний спектр медичних служб для надання допомоги дітям краю. Так, обласні структурні підрозділи розпорошені між 6-ти спеціалізованими медичними закладами як міського, так і обласного рівня. А це не сприяє раціональному використанню медичного потенціалу в інтересах здоров’я дітей області.
Щороку послугами Хмельницької обласної дитячої лікарні користуються понад 40 тисяч дітей з різних куточків нашої області.
Лікарня також є базою для до- та післядипломної підготовки лікарів і молодших медичних спеціалістів лікувально-профілактичних закладів області, основною клінічною базою кафедри педіатрії факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова та Хмельницького базового медичного коледжу.
у 2011 році було ухвалено Концепцію створення повнопрофільної Хмельницької обласної дитячої лікарні, яка повинна була реалізовуватись у три етапи: будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок на прибудинковій ділянці лікарні (перша черга будівництва); будівництво неонатального корпусу на 75 ліжок на території Хмельницької міської дитячої лікарні; а також реконструкцію існуючого стаціонарного корпусу під обласну дитячу консультативну поліклініку, стаціонарні відділення, харчоблок та овочесховище (друга черга будівництва).
Проте кошти, необхідні для проведення відповідних робіт поки так і не виділені.
Тому пропонуємо у 2017 році винайти ресурси, необхідні для будівництва лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні.
Реалізація цього проекту дасть змогу повноцінно надавати доступну високоспеціалізовану медичну допомогу відповідно до сучасних стандартів. А заклад зможе сконцентровувати кадрові та матеріальні ресурси і впроваджувати прогресивні медичні технології.

Савчук Олександр Петрович
Андрійчук Неоніла В’ячеславівна
Олуйко Віталій Миколайович

Оприлюднення відповіді не пізніше:

РІШЕННЯ

від 29 березня 2017 року № 39-11/2017

м. Хмельницький

Про будівництво
лікувально-діагностичного корпусу
Хмельницької обласної дитячої лікарні

Відповідно до програми соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2017 рік та з метою сприяння наданню комунальним закладом охорони здоров’я повноцінної спеціалізованої медичної допомоги третинного рівня, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Визнати будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні пріоритетним об’єктом на 2017- 2019 роки.
2. Доручити головному лікарю Хмельницької обласної дитячої лікарні провести коригування проектно-кошторисної документації і експертизу проекту «Будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні та реконструкція існуючого корпусу під поліклініку (І-ша черга – будівництво лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок ХОДЛ по вул. Кам’янецькій, 94 в м. Хмельницький)» для визначення реальної вартості та об’ємів усіх робіт станом на 2017 рік з урахуванням необхідності створення умов для функціонування спеціалізованого повнопрофільного закладу з надання дитячому населенню області кваліфікованої медичної допомоги третинного рівня.

3. Доручити Хмельницькій обласній державній адміністрації:
1) при формуванні обласного бюджету на наступні роки максимально спрямовувати кошти на будівництво Хмельницької обласної дитячої лікарні та розробити заходи для забезпечення фінансування з різних джерел завдань зі створення умов для функціонування спеціалізованого повнопрофільного закладу (обласної дитячої лікарні) з надання дитячому населенню області кваліфікованої медичної допомоги третинного рівня;
2) звернутися до народних депутатів України від Хмельницької області, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з клопотанням про сприяння отриманню фінансової підтримки з державного бюджету на реалізацію вищезазначеного проекту і завдань.

4. Рекомендувати обласній державній адміністрації розробити та до 01 травня 2017 року подати відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 827, проект регіонального розвитку з вищезазначеного питання для участі у вказаному конкурсному відборі.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології, з питань бюджету та фінансів, з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, координацію роботи комісій – на голову обласної ради М. Загородного.

Голова ради М. Загородний

Станом на 17 січня петицію підписали 1719 осіб з 1000 необхідних.