ЖЕТОНИ ЗАМІСТЬ КВИТКІВ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ , конвертація ЖЕТОНІВ У ГОТІВКУ ПЕРЕВІЗНИКАМ по факту здачі ЖЕТОНІВ підконтрольній КМР комунальній організації. Контроль оплати по ВІДЕО.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

ШАНОВНИЙ ГОЛОВА КІРОВОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, м. Кропивницький !
Спостерігається тривала бездіяльність повноважного органу відповідального за транспорт Кіровоградської міської ради та щодо контролю та належного обліку пасажиропотоку в тому числі Пільгових категорій, не виконання закону України « Про автомобільний транспорт» і частині видачі квитків. Порушення Кодексу Законів про працю, Податкового кодексу - в частині продажу квитків в маршрутних автобусах малої місткості без кондукторів та наявність готівкових коштів в наявності та відсутністю в посадовій інструкції водія функцій БУХГАЛТЕРА –СКАРБНИКА, відсутність належного обліку коштів. Водіям повинно бути забезпечено належні умови праці по КзппУ шляхом створення належних умов та оплати праці, яке стане реальним при повному контролі пасажиропотоку.
По закону, отримані від пасажира кошти водієм без видачі квитка – Є НЕПРАВОМІРНОЮ ВИГОДОЮ!!! Оплата перевізникам та конвертації у грошові кошти по запропонованій схемі - повинна відбуватись тільки по факту здачі ЖЕТОНІВ Повноважному Органу.
Із спостережень неофіційних знаємо, що квитки ніхто не бере, віддають іноді пасажири кондукторам назад і виходять «каруселі з квитками» у зв’язку з низькою відповідальністю громадян та контролю Управління транспорту. Натомість маємо збитковість комунального транспорту, викривлену звітність або її відсутність, також відсутність контролю виконання договорів приватних перевізників Управління транспорту.
ПРОШУ розглянути питання відлученні всіх перевізників від продажу проїзних документів в громадському транспорті, з ОБГРУНТОВАНОЮ ВІДПОВІДДЮ та запровадити у м. Кропивницький РАЗОВИХ КВИТКІВ-ЖЕТОНІВ (далі - ЖЕТОНІВ) замість квитків та створення третьої юридичної особи за реалізацією проїздних документів - ЖЕТОНІВ. НАДАТИ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ПОРІВНЯННЯ З ЕЛЕКТРОНИМ КВИТКОМ або розглянути як перехідний захід та як базовий варіант пошуку вирішення проблеми, ОПРИЛЮДНИТИ РОЗРАХУНКИ з урахуванням долі витрат у розрахунку ВАРТОСТІ ПРОЇЗДУ: (Виготовлення ЖЕТОНІВ, встановлення ВІДЕОРЕГІСТРАТОРІВ в салон, витрати на конвертацію жетонів в гривні для перевізника, контроль пасажиропотоку, обладнання скринь, реалізація ЖЕТОНІВ).

Повний контроль пасажиропотоку! Дешево і дієво!
ТЕХНІЧНІ ПОДРОБИЦІ ПРОЕКТУ:
1. Створити при Кіровоградській міській раді, наприклад, комунальне підприємство КП ЖЕТОН-СЕРВІС , яке підзвітно по закону України «Про місцеве самоврядування» раді з відповідними банківськими рахунками для збору коштів за продані ЖЕТОНИ.
2. Ввести ЖЕТОНИ в обіг ВСТАНОВЛЕНОЇ ФОРМИ через визначені торгові точки (БАНКИ, УКРПОШТА, ОЩАДБАНК, ВІЛЬНА ТОРГІВЛЯ, «КАВОМАШИНИ», крім транспортних засобів.). Схожість з жетонами Метро (працює роками), чи то металеві, чи то пластикові з елементами захисту від підробки та ДЛЯ СЧИТУВАННЯ СЛІПИМИ ГРОМАДЯНАМИ. ЖЕТОНИ виготовлятимуться та реалізуються під жорстким контролем Кіровоградської міської ради.
3. Проїзд ТІЛЬКИ по ЖЕТОНАМ. Водій тільки виконує керування транспортом відповідно своїх посадових обов’язків.
4. ЖЕТОНИ кидатимуться у скриньку (можна не запломбовану) під контролем водія. Водій лише може вимагати та нагадувати про сплату. Викликати поліцію при несплаті. Вилучення та обмін жетонів на гроші відбувається у порядку, визначеного законом та Положеннями , які створить Кіровоградська міська рада.
5. ЖЕТОНИ всім ПЕРЕВІЗНИКАМИ КОНВЕРТУВАТИМУТЬСЯ В ГОТІВКУ при ЗДАЧІ їх КП ЖЕТОН-СЕРВІС.
6. По необхідності цінових категорій (з емблемами та номерами) можливо різних кольорів: Тролейбус, Автобус великий, середній автобус, малий автобус, тощо . Не будуть прив’язані до ціни.
7. ЖЕТОНИ платно відпускаються ВСІМ категоріям населення відповідно до свого номіналу, кошти потрапляють на рахунки КП ЖЕТОН-СЕРВІС.
8. ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ НАСЕЛЕННЯ ЖЕТОНИ продавати так само але обов.язково з чеком та ідентифікацією ПІБ (ФІО), за який Кошти будуть відшкодовуватись органом місцевого самоврядування пільговим категоріям по факту купівлі ЖЕТОНІВ та ПРЕД’ЯВЛЕННЯ ЧЕКУ на банківський картковий рахунок особисто по здачі чеку з ПІБ (ФІО) та по звітам КП ЖЕТОН СЕРВІС , які реалізують ЖЕТОНИ. Тобто перевізник отримує 100% за проїзд за всіх, контроль за пільговиками та компенсацію з державних коштів на КП ЖЕТОН-СЕРВІС. З’являється КОНТРОЛЬ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ 100%, та відповідно компенсації, статистика!!!
9. Можливий варіант, коли ЖЕТОНИ видавати БЕЗКОШТОВНО ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН через КП ЖЕТОН СЕРВІС під ідентифікацію ПІБ (ФІО) по пільговому документу та особистий підпис на бланку та чеку, а відшкодування надаватиметься органом місцевого самоврядування по звітам від КП ЖЕТОН СЕРВІС на картрахунок проданих особисто ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН. Нечисті на руку пільговики будуть видні по кількості відшкодованих квитків, якщо будуть брати з рук білетики у інших громадян, або встановити ліміт на місяць наприклад на працездатну особу пільговика та непрацездатну.!
10. ЗОБОВЯЗАННЯ встановити ВІДЕОРЕГІСТРАТОРИ ОБЛОМБОВАНІ обернені на САЛОН та СКРИНЮ з великою картою пам’яті та режим фотографування тільки руху, що дасть можливість записувати весь день і контроль з боку Управління транспорту Кіровоградської міської ради!!! КОНТРОЛЬ ВИНЯТКОВИЙ кожного маршруту ЛЮБОЇ МАРШРУТКИ. ЦІНА СМІШНА порівняно з КОРИСТТЮ.
11. БЮДЖЕТ ПРОЕКТУ МІНІМАЛЬНИЙ!!! Термін Реалізації – не більше півроку. ПОВНИЙ КОНТРОЛЬ ПАСАЖИРОПОТОКУ. Відсутність витрат на білетики та нечинність їх у зв.язку зі зміною тарифу. Багаторазовість ЖЕТОНІВ та зручність зберігати.
12. І ГОЛОВНЕ, це ПІДВИЩИТЬ БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, ЗБЕРЕЖЕ ЖИТТЯ, РОЗВАНТАЖИТЬ ВОДІЇВ. Може бути перехідним періодом для ТРЕНУВАННЯ перед переходом на електронний квиток.
ВІДПОВІДАЄ та не конфліктує з::
ПРАВИЛА КРИСТУВАННЯ ТРАМВАЄМ і ТРОЛЕЙБУСОМ у МІСТАХ УКРАЇНИ.

ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ

Дата створення:

Вербецький К.Б.

6980148@ukr.net
Про розгляд електронної
петиції

Управлінням розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради не підтриману петицію щодо запровадження жетонів замість квитків у громадському транспорті, конвертація жетонів у готівку перевізникам по факту здачі жетонів підконтрольній Кіровоградській міській раді комунальній організації, контроль оплати по відео, розглянуто. З порушеного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади м. Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 р. № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до чинного автотранспортного законодавства виконавчі органи місцевого самоврядування не мають повноважень здійснювати контроль за дотриманням перевізниками та пасажирами Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, у тому числі в частині видачі та наявності квитків на проїзд у пасажирів та втручатися в господарську діяльність підприємств-перевізників, що мають приватну форму власності.
Підприємства-перевізники, основним видом діяльності яких є перевезення пасажирів, відповідно до наказів Державної служби статистики України здійснюють обов’язковий щомісячний звіт по кількості перевезених пасажирів до Головного управління статистики у Кіровоградській області та несуть персональну відповідальність за подані данні.
Перевізники, які отримують компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян, здійснюють обрахунок кількості перевезених пасажирів відповідно до Порядку розрахунку компенсаційних виплат за рахунок коштів державного або міського бюджетів підприємствам електро- та автомобільного транспорту м. Кіровограда за перевезення пільгових категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 23 лютого 2016 року № 83.
На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду продовжує вивчатися профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради та береться до уваги досвід інших обласних центрів та населених пунктів України. На липень-серпень 2017 року заплановано проведення презентаційної наради однієї із провідних компаній GEKSAGON Ukraine.
Одночасно повідомляємо, що пропозиції викладені у даній електронній петиції стосовно запровадження безготівкової форми оплати проїзду у міському пасажирському транспорті будуть враховані у подальшій роботі профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради.

Секретар міської ради А.Табалов

Вергун 24 48 00

Станом на 22 листопада петицію підписали 26 осіб з 450 необхідних.