Про відкритий конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому

Враховуючи, що оприлюднені на сайті Кіровоградської міської ради проекти, подані на відкритий конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому, отримали негативну оцінку громади міста (зокрема у соціальних мережах та на сайтах регіональних ЗМІ), пропонуємо наступне:
1. Зупинити відкритий конкурс на кращу пропозицію пам'ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому (вважаємо, що неприпустимо витрачати час членів журі на розгляд проектів, поданих на конкурс, а також присуджувати авторам поданих на конкурс робіт грошові премії, виділені з коштів місцевого бюджету).
2. Оголосити новий конкурс.
3. Забезпечити новому конкурсу ШИРОКЕ висвітлення у ЗМІ (не лише у місцевих, а й провідних українських ЗМІ).
4. Повідомити про проведення нового конкурсу якнайбільше провідних українських ВНЗ (а отже їхній викладацький склад і студентство), що спеціалізуються на підготовці фахівців з напрямів підготовки "Образотворче мистецтво", "Архітектура" та "Архітектура та містобудування", зокрема:
- Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури;
- Київський національний університет будівництва та архітектури;
- Львівську Національну Академію Мистецтв;
- Національний університет «Львівська політехніка»;
- Закарпатську академію мистецтв;
- Харківську державну академію дизайну та мистецтв
та інші.
Також повідомити кафедру образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка.
4. Максимально висвітлити у ЗМІ також ПЕРЕБІГ конкурсу, провести його максимально відкрито та прозоро для громади міста.

Вважаємо, що виконання цих вимог забезпечить високий рівень як самого конкурсу, так і конкурсних проектів, що в підсумку гарантуватиме достойний пам'ятник Героям Майдану, що стане гідним увіковіченням пам'яті загиблих учасників Революції Гідності та окрасою міста.

Дата створення:

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо проведення нового відкритого конкурсу на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
У частині, що стосується повноважень управління містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради, повідомляємо наступне.
На виконання п.7 протоколу № 42 апаратної наради міського голови з секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради, керівниками виконавчих органів міської ради, та запрошеними особами від 14 листопада 2016 року стосовно проведення підготовчої роботи щодо встановлення пам’ятника Героям Майдану прийнято рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради «Про організацію відкритого конкурсу на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому» від 11 квітня 2017 року за № 203.
Вищевказаним рішенням виконавчого комітету визначений кількісний та персональний склад журі конкурсної комісії.
Також, до 20 квітня 2017 року оголошений відкритий конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому.
Управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради, як організатором відкритого конкурсу розміщена відповідна інформація на сайті Кіровоградської міської ради за посиланням та опубліковано у засобах масової інформації - газеті «Вечірня газета» від 14.04.2017р. № 15 (1515).
Вищезазначене рішення з кількісним та персональним складом журі конкурсу опубліковано на сайті Кіровоградської міської ради для ознайомлення, поштова скринька конкурсу –majdan kr@ukr.net.
Також повідомляємо, що для громадського обговорення у засобах масової інформації розміщені конкурсні проекти, що надійшли на поштову скриньку конкурсу.
Згідно з Положенням про Конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому, термін подачі конкурсних проектів закінчений 03 серпня 2017 року.
Після розгляду журі комісії вищевказаних проектів відбудеться оголошення результатів відкритого конкурсу.
Одночасно повідомляємо, що тільки журі конкурсної комісії може прийняти рішення щодо проведення відкритого конкурсу на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті, а саме: вважати конкурс таким що відбувся, або не відбувся.
Враховуючи вищенаведене вважаємо оголошення нового відкритого конкурсу передчасним.

Станом на 19 листопада петицію підписали 32 особи з 450 необхідних.