Упорядування скверу імені Анатолія Бузуляка та скверу імені Олександра Кондаковаа

Вимагаємо у депутатів міської ради передбачити в бюджеті міста на 2017 рік витрати на приведення до належного вигляду та підтримку в задовільному стані скверу імені Анатолія Бузуляка та скверу імені Олександра Кондакова.
Обидва сквери було переіменовано на виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного
(нацистського) тоталітарних режимів та заборону Пропаганди їхньої символіки"
відповідно розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19 травня 2016 № 216-р.
Анатолій Бузуляк та Олександр Кондаков героїчно загинули, захищаючи нашу країну. тому наш святий обов'язок вшанувати їх пам'ять і встановити на їх честь пам'ятні знаки.
На сьогодняшній день в обох скверах встановлені морально застарілі скульптури, які не мають ніякої історичної та художньої цінності та не відповідають сучасному вигляду міста.
Тому вимагаємо демонтувати ці символи епохи комунізму та встановити сучасні пам'ятні знаки на честь загиблих героїв, іменем яких названі сквери.
Також передбачити в бюджеті міста на 2017 рік витрати на озеленення, освітлення та прибирання цих скверів.

На електронну петицію щодо упорядкування скверу імені Анатолія Бузуляка та скверу імені Олександра Кондакова повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», петицію 20 жовтня 2016 року було розглянуто постійними комісіями Кіровоградської міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності та з питань освіти, науки, культури, туризму, фізичної культури і спорту та молодіжної політики.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано відповідні доручення:
Головному управлінню житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради передбачити кошти на утримання (озеленення, освітлення та прибирання) скверів імені Анатолія Бузуляка та імені Олександра Кондакова в Програмі розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Кропивницького на 2017 рік;
відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради опрацювати петицію та направити на розгляд міської топонімічної комісії при виконкомі Кіровоградської міської ради.
Підняте питання буде перебувати в компетенції Головного управління житлово-комунального господарства та відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради.
Дякуємо Вам за активну громадянську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданої відповіді на колективне звернення (електронну петицію) щодо упорядкування скверу імені Анатолія Бузуляка та скверу імені Олександра Кондакова повідомляємо наступне.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.17 № 763 (далі - Програма), передбачено видатки на утримання зелених насаджень, малих архітектурних форм на об’єктах зеленого господарства та громадської вбиральні на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва «Ковалівський», у тому числі боротьба з карантинними рослинами. Відповідно до рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 10.03.17 № 145, КП «Кіровоград-Благоустрій» Кіровоградської міської ради» визначено одержувачем бюджетних коштів на здійснення заходів з утримання зелених насаджень на територіях парків, скверів, вулиць, доріг, площ, проспектів та інших територій загального користування (догляд за квітниками та газонами, механізоване скошування трави, скошування трави косаркою, формувальне обрізування дерев, видалення порослі, збирання сміття на газонній частині, з урн, очищення садових доріжок від бруду та трави тощо).
Вказані роботи працівниками КП «Кіровоград-Благоустрій» Кіровоградської міської ради» постійно проводяться на територіях вказаних скверів.
Одночасно повідомляємо, що Програмою на 2017 рік не передбачено видатки на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення на території скверів імені Анатолія Бузуляка та імені Олександра Кондакова.