Відміна домашнього завдання у школах

ОСВІТА

Школярі не встигають робити домашнє завдання. Вони перевантажені, тому я пропоную скасувати домашнє завдання.

Дата створення:

Корєнєва Д.С.

м. Кропивницький
dkorenevai@gmail.com

Про розгляд не підтриманої петиції

Шановна Дар’є Сергіївно!

Розглянувши не підтриману петицію щодо скасування домашнього завдання для школярів, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 778, згідно з Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01), затвердженими постановою Головного санітарного лікаря України від 14.08.2001 № 63, домашні завдання не задаються учням 1-х класів.
Обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб витрати часу на їх виконання не перевищували: у 2 класі - 45 хв., у 3 класі - 1 год. 10 хв., у 4 класі - 1 год. 30 хв., у 5-6 класах - 2,5 години; у 7-9 класах - 3 години; у 10-12 класах - 4 години.
Домашні завдання не задають на канікули, на вихідні та святкові дні.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Кумпан 24 58 08

Станом на 21 жовтня петицію підписали 36 осіб з 450 необхідних.