Про скасування підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Враховуючи те, що перевізниками не було надано економічно обґрунтованих розрахунків вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування для маршрутів, що працюють у режимі маршрутного таксі у розмірі 4,50 грн. та для тих маршрутів, що працюють у звичайному режимі руху у розмірі 4,00 грн. вимагаємо від Кіровоградської міської ради прийняти рішення, яким скасувати рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 16 лютого 2017 року:
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ФОП Баркар С.М.»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ПП «УкрАвтоІнвест»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ПП "Паритет Сервіс»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для КТ «Автолегіон-Варванської Ю.В.»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ПП «ОЛІКС»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ПП «Автобаз-Кіровоград»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ФОП Шаповалов А.О.»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ПП «СЕРВІСКОМ»;
«Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах для ФОП Кобченко В.В.».

Топчій П.С.

pavlotopchii@gmail.com

Про розгляд електронної петиції

На Вашу електронну петицію від 01.03.2017 про скасування підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», дана петиція розглянута 07.03.2017 та підтримана на засіданні постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
За результатами розгляду петиції постійна комісія внесла пропозицію об’єднати електронну петицію щодо скасування підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті і проект рішення Кіровоградської міської ради № 961 «Про скасування рішень виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 16.02.2017 року» в одне питання та винести його на розгляд другого засідання восьмої сесії Кіровоградської міської ради.
Про результати розгляду петиції, з урахуванням пропозицій постійної комісії міської ради, відповідь буде надано додатково.

Секретар міської ради А.ТАБАЛОВ

Масло 24 03 14

Топчій П.С.

pavlotopchii@gmail.com

Про розгляд електронної
петиції

Шановний Павле Сергійовичу!

На Вашу електронну петицію від 01.03.2017 р. про скасування підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті повідомляємо наступне.
Керуючись ст. 140-146 Конституції України, ст. 11, 18, підпунктом 2 п. «а» ст. 28, підпунктом 12 п. «а» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 6, 7, 31 Закону України «Про автомобільний транспорт», наказом Міністерства транспорту України від 17.11.2009 р. № 1175 «Про затвердження методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» (зі змінами), враховуючи договори на регулярні перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кропивницькому, підвищення соціальних нормативів у сфері оплати праці і цін на ринку нафтопродуктів підприємства – перевізники подали відповідні розрахунки на вартість проїзду одного пасажира на маршрутах.
Подані підприємствами – перевізниками розрахунки були перевірені профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради та направлені на погодження до Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі – Кіровоградське відділення).
За результатами опрацювання розрахунків були внесені відповідні зауваження та враховані рекомендації Кіровоградського відділення.
З метою стабілізації пасажирських перевезень та враховуючи проведені робочі наради за безпосередньої участі представників громадськості, депутатів місцевих рад та перевізників, зважаючи на соціальну значимість послуг з перевезення пасажирів, знайдено компромісний варіант в частині зниження вартості проїзду одного пасажира за рахунок рентабельності підприємств.
Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Кіровоградської міської ради рішеннями від 16.02.2017 р. № 76-85 погодив вартість разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кропивницького в звичайному режимі руху - 4,00 грн, в режимі маршрутного таксі – 4,50 грн.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 р. № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», дана петиція розглянута 07.03.2017 р. та підтримана на засіданні постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
Одночасно повідомляємо, що на даний час, враховуючи рішення Кіровоградської міської ради від 15.03.2017 р. № 854 щодо скасування рішень виконавчого комітету Кіровоградської міської ради рішеннями від 16.02.2017 р. № 76-85, з перевізниками опрацьовується питання щодо розірвання додаткової угоди до договору на регулярні перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування м. Кропивницького в частині визначення тарифу на перевезення у розмірі 4,50 грн у режимі маршрутного таксі та 4,00 грн у звичайному режимі руху.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов