Створення програми підримки ліквідаторів наслідків аварії ЧАЄС (санаторне лікування)

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Держава відібрала у ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії безкоштовне лікування у санаторіях держави. Тому пропонується створити місцеву програму підтримки цієї категорії ліквідаторів. Тим паче що для отримання лікування у санаторії видається довідка з медичного закладу ЩО ЛЮДИНА ПОТРЕБУЄ такого лікування. Вже майже три роки хворі люди чекають на медичну допомогу.
З цією проблемою звертався до всії ешалонів влади - тиша!

Хворі люди чекають на Вашу відтримку цієї петиції.

Дата створення:

Філіпенко І.І.
serv2000@inbox.ru
Про розгляд не підтриманої петиції

Шановний Ігоре Івановичу!

Розглянувши Вашу електронну петицію щодо створення програми підтримки санаторно-курортного лікування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї категорії, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 23 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечуються санаторно-курортним лікуванням відповідно до Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.16 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Як відомо, у Державному бюджеті України на 2017 рік для забезпечення санаторно-курортними послугами постраждалих осіб, які відносяться до категорії 1, передбачено 123,5 млн грн, у тому числі у 2017 році з державного бюджету управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету Ленінської районної у місті Кіровограді ради передбачено 147 тис. грн, Фортечної ради, відповідно, - 367,840 тис. грн.
На жаль, державою не передбачена компенсація вартості путівок для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2-ї категорії. Управління соціального захисту населення районних у м. Кіровограді рад, на які покладено функції соціального захисту даної категорії населення на місцевому рівні, звернулися з листами до Кіровоградської міської ради про виділення додаткових коштів для забезпечення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 2-ї категорії, та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи дітей. При коригуванні міського бюджету за підсумками І півріччя 2017 року дані пропозиції будуть розглянуті.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Кудрик 22 16 95

Станом на 29 травня петицію підписали 13 осіб з 450 необхідних.