Створення програми підримки ліквідаторів наслідків аварії ЧАЄС (санаторне лікування)

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Держава відібрала у ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії безкоштовне лікування у санаторіях держави. Тому пропонується створити місцеву програму підтримки цієї категорії ліквідаторів. Тим паче що для отримання лікування у санаторії видається довідка з медичного закладу ЩО ЛЮДИНА ПОТРЕБУЄ такого лікування. Вже майже три роки хворі люди чекають на медичну допомогу.
З цією проблемою звертався до всії ешалонів влади - тиша!

Хворі люди чекають на Вашу відтримку цієї петиції.

Дата створення:

Філіпенко І.І.
serv2000@inbox.ru
Про розгляд не підтриманої петиції

Шановний Ігоре Івановичу!

Розглянувши Вашу електронну петицію щодо створення програми підтримки санаторно-курортного лікування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї категорії, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 23 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечуються санаторно-курортним лікуванням відповідно до Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.16 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Як відомо, у Державному бюджеті України на 2017 рік для забезпечення санаторно-курортними послугами постраждалих осіб, які відносяться до категорії 1, передбачено 123,5 млн грн, у тому числі у 2017 році з державного бюджету управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету Ленінської районної у місті Кіровограді ради передбачено 147 тис. грн, Фортечної ради, відповідно, - 367,840 тис. грн.
На жаль, державою не передбачена компенсація вартості путівок для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2-ї категорії. Управління соціального захисту населення районних у м. Кіровограді рад, на які покладено функції соціального захисту даної категорії населення на місцевому рівні, звернулися з листами до Кіровоградської міської ради про виділення додаткових коштів для забезпечення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 2-ї категорії, та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи дітей. При коригуванні міського бюджету за підсумками І півріччя 2017 року дані пропозиції будуть розглянуті.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Кудрик 22 16 95

Розглянувши Вашу не підтриману електронну петицію, яка перебуває на додатковому контролі, щодо створення програми підтримки санаторно-курортного лікування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї категорії, повідомляємо наступне.
Рішенням Кіровоградської обласної ради від 19.05.17 № 287 «Про затвердження обласної програми санаторного оздоровлення деяких пільгових категорій громадян на 2017 – 2020 роки» прийнята відповідна програма, згідно з якою громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Відповідно до пункту 6 розділу ІІ зазначеної програми санаторно-курортне лікування та оздоровлення буде здійснюватися у оздоровчих закладах, які діють на території Кіровоградської області.
Для взяття на облік для одержання путівки по вищезазначеній програмі особі, постраждалій внаслідок Чорнобильської катастрофи, необхідно надати до управління соціального захисту за зареєстрованим місцем проживання заяву (затвердженого зразка), медичну довідку лікувальної установи за формою 070/о, копію паспорта, ідентифікаційного номера, пільгового посвідчення та довідки МСЕК про групу інвалідності (для осіб з інвалідністю).

Станом на 22 листопада петицію підписали 13 осіб з 450 необхідних.