Кропивницький- місто лелек!

ЕКОЛОГІЯ

1. Великий герб Кіровограда складається з малого герба міста. З давніх часів у верхів'ях Інгулу гніздяться багато лелек. Можливо, саме з цим пов'язана легенда про козака Лелеку, який заснував тут у XVII столітті свій зимівник. З часом на місці зимівника виросло село Лелеківка, що пізніше увійшли до складу міста.
З обох боків герба щитотримачі – срібні лелеки відображають все це в алегоричній формі.
Під щитом золоті колосся разом з золотим полем на щиті символізує багатство і родючість земель нашого краю.
Цю особливість підкреслює і розміщений на блакитній стрічці девіз «З МИРОМ І ДОБРОМ» яка виконана золотом.

2. Посилання Міста Лелек:

3. Я хотів би запропонувати і зробити наше місто красивим і більш наближеним до природи, тим більше, що це наші символи. Просто встановити кілька гнізд-приманок уздовж лінії центральної частини Інгулу, що не становить особливої праці (харчуватися буде чим). Звернутися до нашого факультету природознавства КДПУ (можливо порадять з місцями). В майбутньому проводити відкриті уроки для дітей-школярів впевнений, що після поселення цих благородних птахів (моя мрія), щоб в Інгулі водилися і качки і гуси та інша живність (можливо навіть з зимівниками і будиночками для вирощування потомства), що тільки прикрасить наше місто. За птахами можна встановити шефство тих же школярів, що буде лише сприяти їх духовному розвитку.

4. Засадити центральну частину лататтям, можливо вони приживуться і, дивлячись на красу, люди перестануть кидати сміття в річку.

Поступово, встановивши лавочки і привівши набережну в порядок (з освітленням), буде хороше місце відпочинку для жителів міста. Насолоджуватися цвітінням латаття під стукіт дзьобів символу нашого міста.

За кошторисом обійдеться зовсім не затратно!

Дата створення:

Коробка Г.В.

gektor_21@ukr.net

Про розгляд звернення

Шановний Геннадію Володимировичу!

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо встановлення гнізд для лелек уздовж лінії центральної частини р. Інгул, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.17 № 763, не передбачено видатки на облаштування гнізд для лелек уздовж р. Інгул.
Головним управлінням житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради направлено лист до Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка щодо розгляду не підтриманої петиції з приводу надання поради з визначенням місць для встановлення гніздок-приманок для лелек на факультеті природознавства та надання пропозицій стосовно тематики та змістовності проведення уроків у загальноосвітніх школах.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Криворучко 24 85 93

Станом на 29 травня петицію підписали 30 осіб з 450 необхідних.