Кропивницький- місто лелек!

ЕКОЛОГІЯ

1. Великий герб Кіровограда складається з малого герба міста. З давніх часів у верхів'ях Інгулу гніздяться багато лелек. Можливо, саме з цим пов'язана легенда про козака Лелеку, який заснував тут у XVII столітті свій зимівник. З часом на місці зимівника виросло село Лелеківка, що пізніше увійшли до складу міста.
З обох боків герба щитотримачі – срібні лелеки відображають все це в алегоричній формі.
Під щитом золоті колосся разом з золотим полем на щиті символізує багатство і родючість земель нашого краю.
Цю особливість підкреслює і розміщений на блакитній стрічці девіз «З МИРОМ І ДОБРОМ» яка виконана золотом.

2. Посилання Міста Лелек:

3. Я хотів би запропонувати і зробити наше місто красивим і більш наближеним до природи, тим більше, що це наші символи. Просто встановити кілька гнізд-приманок уздовж лінії центральної частини Інгулу, що не становить особливої праці (харчуватися буде чим). Звернутися до нашого факультету природознавства КДПУ (можливо порадять з місцями). В майбутньому проводити відкриті уроки для дітей-школярів впевнений, що після поселення цих благородних птахів (моя мрія), щоб в Інгулі водилися і качки і гуси та інша живність (можливо навіть з зимівниками і будиночками для вирощування потомства), що тільки прикрасить наше місто. За птахами можна встановити шефство тих же школярів, що буде лише сприяти їх духовному розвитку.

4. Засадити центральну частину лататтям, можливо вони приживуться і, дивлячись на красу, люди перестануть кидати сміття в річку.

Поступово, встановивши лавочки і привівши набережну в порядок (з освітленням), буде хороше місце відпочинку для жителів міста. Насолоджуватися цвітінням латаття під стукіт дзьобів символу нашого міста.

За кошторисом обійдеться зовсім не затратно!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 29 березня петицію підписали 19 осіб з 450 необхідних.