Заборона обігу готівкових коштів в громадському МІСЬКОМУ та ПРИМІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ , запровадити проїзд по РАЗОВИМ КВИТКАМ по новим правилам, які купуються поза транспортом, КОМПОСТУЮТЬСЯ.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

ТЕМА: Заборона обігу готівкових коштів в громадському МІСЬКОМУ та ПРИМІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ , запровадити проїзд по РАЗОВИМ КВИТКАМ по новим правилам, які купуються поза транспортом, КОМПОСТУЮТЬСЯ (або без компостування та відривний корінець симетричний з поміткою «пасажир-водій», відрізняти по кольору половини, пронумеровані) в транспорті при ВХОДІ та ЗДАЮТЬСЯ ВОДІЮ по ВИХОДУ. Конвертація компостованих квитків по факту здачі в повноважний орган. Альтернатива та конкурент ЕЛЕКТРОННОМУ КВИТКУ. Технічні подробиці нижче.

ШАНОВНИЙ ГОЛОВЕ КІРОВОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, м. Кропивницький !
ПРОШУ розглянути питання з ОБГРУНТОВАНОЮ ВІДПОВІДДЮ про можливість запровадження у м. Кропивницький РАЗОВИХ КВИТКІВ (далі - КВИТКІВ) , які ніхто не бере на даний час у зв’язку з низькою відповідальністю громадян та контролю Управління транспорту. НАДАТИ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ПОРІВНЯННЯ З ЕЛЕКТРОНИМ КВИТКОМ, ОПРИЛЮДНИТИ РОЗРАХУНКИ з урахуванням: (Виготовлення КВИТКІВ, КОМПОСТЕРІВ, встановлення ВІДЕОРЕГІСТРАТОРІВ в салон, витрати на конвертацію КВИТКІВ в гривні для перевізника, контроль пасажиропотоку, обладнання скринь, реалізація КВИТКІВ).
По закону, отримані без обліку від пасажира кошти водієм без відповідного обліку – Є НЕПРАВОМІРНОЮ ВИГОДОЮ! Оплата перевізникам та конвертації у грошові кошти - повинна відбуватись тільки по факту здачі ЗАКОМПАСТОВАНИХ КВИТКІВ Повноважному Органу.
Спостерігається повна тривала бездіяльність повноважного органу відповідального за транспорт Кіровоградської міської ради та щодо контролю та належного обліку пасажиропотоку в тому числі Пільгових категорій, не виконання закону України « Про автомобільний транспорт» в частині обов’язковості наявності квитків. Порушення Кодексу Законів про працю щодо водіїв, техніки безпеки щодо роботи понад 40 годин, Податкового кодексу - в частині продажу квитків в маршрутних автобусах малої місткості без кондукторів та наявність готівкових коштів в наявності та відсутністю в посадовій інструкції водія функцій БУХГАЛТЕРА –СКАРБНИКА, відсутність належного обліку коштів. Водіям повинно бути забезпечено належні умови праці по КзппУ шляхом створення належних умов та оплати праці, яке стане реальним при повному контролі пасажиропотоку.
Повний контроль пасажиропотоку! Дешево і дієво!

ТЕХНІЧНІ ПОДРОБИЦІ ПРОЕКТУ:
1. ЗОБОВЯЗАННЯ встановити ВІДЕОРЕГІСТРАТОРИ ОБЛОМБОВАНІ обернені в САЛОН, компостери та СКРИНЮ з великою картою пам’яті та режим фотографування тільки руху, що дасть можливість записувати весь день і контроль з боку Управління транспорту Кіровоградської міської ради!!! КОНТРОЛЬ ВИНЯТКОВИЙ кожного маршруту ЛЮБОЇ МАРШРУТКИ. ЦІНА витрат СМІШНА порівняно з КОРИСТТЮ.
2. Створити Кіровоградській міській раді, наприклад, КП «КВИТОК-СЕРВІС» , яке підзвітно по закону України «Про місцеве самоврядування» раді з відповідними банківськими рахунками для збору коштів за продані КВИТКИ.
3. Ввести КВИТКИ в обіг ВСТАНОВЛЕНОЇ ФОРМИ через визначені торгові точки (БАНКИ, УКРПОШТА, ОЩАДБАНК, ВІЛЬНА ТОРГІВЛЯ, «БОКСИ», - крім транспортних засобів.) КВИТКИ виготовлятимуться та реалізуються під жорстким контролем відповідно до закону.
4. По необхідності цінових категорій (класично з емблемами та номерами) можливо різних кольорів: Тролейбус, Автобус великий, автобус малий
5. КВИТКИ платно відпускаються ВСІМ категоріям громадян відповідно до свого номіналу, кошти потрапляють на рахунки КП "КВИТОК-СЕРВІС". ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ кошти ПОВЕРТАЮТЬСЯ по закінченню звітного періоду у відповідності до куплених КВИТКІВ у реалізаторів по звіту КП «КВИТОК-СЕРВІС». Пільговикам надаватиметься виписка на сайті та поштою про суму компенсації.
6. ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ НАСЕЛЕННЯ КВИТКИ продавати по відповідним посвідченням із ідентифікацією особи, внесення відомостей документу який посвідчує пільгу, підписом особи у відомості. Кошти ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ будуть відшкодовуватись на банківський картковий рахунок чи готівкою особисто за звітній період по ОБОВ'ЯЗКОВИМ ЗВІТАМ організацій, які реалізують КВИТКИ. З’являється КОНТРОЛЬ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ 100%, та відповідно компенсації. Маємо статистику! Процес стає підконтрольним!
7. Можливий варіант, коли КВИТКИ видавати БЕЗКОШТОВНО ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН під ідентифікацію по пільговому документу та ОСОБИСТИЙ ПІДПИС на БЛАНКУ встановленого зразку, а відшкодування надаватиметься по звітам проданих особисто ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН організаціям, які реалізують квитки.
8. Проїзд ТІЛЬКИ по КВИТКАМ. Водій тільки виконує керування транспортом відповідно своїх посадових обов’язків. Перевізник отримує 100% кошти за проїзд через конвертацію.
9. КВИТКИ при ВХОДІ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗАКОМПОСТУЮТЬСЯ (або відривається симетричний корінець і помітка «пасажир» лишається обов’язково у водія, а помітка «водій» віддається водію в скриню, відрізняти по кольору, пронумеровані) та при ВИХОДІ КИДАЮТЬСЯ ОБОВ’ЯЗКОВО у скриньку (можна запломбовану) водія, який зацікавлений у цьому 100% і це є оплата за проїзд. Водій лише може вимагати та нагадувати про компостування та вилучення квитку. Викликати поліцію при несплаті пасажира чи відмові віддавати квиток. Вилучення та обмін КВИТКІВ на гроші відбувається у порядку, визначеного законом та Положеннями , які створить Кіровоградська міська рада.
10. БЮДЖЕТ ПРОЕКТУ МІНІМАЛЬНИЙ!!! Термін Реалізації – не більше півроку. ПОВНИЙ КОНТРОЛЬ ПАСАЖИРОПОТОКУ.
11. І ГОЛОВНЕ, відсутність функції приймати оплату ПІДВИЩИТЬ БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, ЗБЕРЕЖЕ ЖИТТЯ, РОЗВАНТАЖИТЬ ВОДІЇВ. Може бути перехідним періодом для ТРЕНУВАННЯ перед переходом на електронний квиток.
ВІДПОВІДАЄ та не конфліктує з:
ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ТРАМВАЄМ і ТРОЛЕЙБУСОМ у МІСТАХ УКРАЇНИ.
ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 29 березня петицію підписали 44 особи з 450 необхідних.