+ ще 124 громади!

Заборона обігу готівкових коштів в громадському МІСЬКОМУ та ПРИМІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ , запровадити проїзд по РАЗОВИМ КВИТКАМ по новим правилам, які купуються поза транспортом, КОМПОСТУЮТЬСЯ.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

ТЕМА: Заборона обігу готівкових коштів в громадському МІСЬКОМУ та ПРИМІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ , запровадити проїзд по РАЗОВИМ КВИТКАМ по новим правилам, які купуються поза транспортом, КОМПОСТУЮТЬСЯ (або без компостування та відривний корінець симетричний з поміткою «пасажир-водій», відрізняти по кольору половини, пронумеровані) в транспорті при ВХОДІ та ЗДАЮТЬСЯ ВОДІЮ по ВИХОДУ. Конвертація компостованих квитків по факту здачі в повноважний орган. Альтернатива та конкурент ЕЛЕКТРОННОМУ КВИТКУ. Технічні подробиці нижче.

ШАНОВНИЙ ГОЛОВЕ КІРОВОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, м. Кропивницький !
ПРОШУ розглянути питання з ОБГРУНТОВАНОЮ ВІДПОВІДДЮ про можливість запровадження у м. Кропивницький РАЗОВИХ КВИТКІВ (далі - КВИТКІВ) , які ніхто не бере на даний час у зв’язку з низькою відповідальністю громадян та контролю Управління транспорту. НАДАТИ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ПОРІВНЯННЯ З ЕЛЕКТРОНИМ КВИТКОМ, ОПРИЛЮДНИТИ РОЗРАХУНКИ з урахуванням: (Виготовлення КВИТКІВ, КОМПОСТЕРІВ, встановлення ВІДЕОРЕГІСТРАТОРІВ в салон, витрати на конвертацію КВИТКІВ в гривні для перевізника, контроль пасажиропотоку, обладнання скринь, реалізація КВИТКІВ).
По закону, отримані без обліку від пасажира кошти водієм без відповідного обліку – Є НЕПРАВОМІРНОЮ ВИГОДОЮ! Оплата перевізникам та конвертації у грошові кошти - повинна відбуватись тільки по факту здачі ЗАКОМПАСТОВАНИХ КВИТКІВ Повноважному Органу.
Спостерігається повна тривала бездіяльність повноважного органу відповідального за транспорт Кіровоградської міської ради та щодо контролю та належного обліку пасажиропотоку в тому числі Пільгових категорій, не виконання закону України « Про автомобільний транспорт» в частині обов’язковості наявності квитків. Порушення Кодексу Законів про працю щодо водіїв, техніки безпеки щодо роботи понад 40 годин, Податкового кодексу - в частині продажу квитків в маршрутних автобусах малої місткості без кондукторів та наявність готівкових коштів в наявності та відсутністю в посадовій інструкції водія функцій БУХГАЛТЕРА –СКАРБНИКА, відсутність належного обліку коштів. Водіям повинно бути забезпечено належні умови праці по КзппУ шляхом створення належних умов та оплати праці, яке стане реальним при повному контролі пасажиропотоку.
Повний контроль пасажиропотоку! Дешево і дієво!

ТЕХНІЧНІ ПОДРОБИЦІ ПРОЕКТУ:
1. ЗОБОВЯЗАННЯ встановити ВІДЕОРЕГІСТРАТОРИ ОБЛОМБОВАНІ обернені в САЛОН, компостери та СКРИНЮ з великою картою пам’яті та режим фотографування тільки руху, що дасть можливість записувати весь день і контроль з боку Управління транспорту Кіровоградської міської ради!!! КОНТРОЛЬ ВИНЯТКОВИЙ кожного маршруту ЛЮБОЇ МАРШРУТКИ. ЦІНА витрат СМІШНА порівняно з КОРИСТТЮ.
2. Створити Кіровоградській міській раді, наприклад, КП «КВИТОК-СЕРВІС» , яке підзвітно по закону України «Про місцеве самоврядування» раді з відповідними банківськими рахунками для збору коштів за продані КВИТКИ.
3. Ввести КВИТКИ в обіг ВСТАНОВЛЕНОЇ ФОРМИ через визначені торгові точки (БАНКИ, УКРПОШТА, ОЩАДБАНК, ВІЛЬНА ТОРГІВЛЯ, «БОКСИ», - крім транспортних засобів.) КВИТКИ виготовлятимуться та реалізуються під жорстким контролем відповідно до закону.
4. По необхідності цінових категорій (класично з емблемами та номерами) можливо різних кольорів: Тролейбус, Автобус великий, автобус малий
5. КВИТКИ платно відпускаються ВСІМ категоріям громадян відповідно до свого номіналу, кошти потрапляють на рахунки КП "КВИТОК-СЕРВІС". ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ кошти ПОВЕРТАЮТЬСЯ по закінченню звітного періоду у відповідності до куплених КВИТКІВ у реалізаторів по звіту КП «КВИТОК-СЕРВІС». Пільговикам надаватиметься виписка на сайті та поштою про суму компенсації.
6. ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ НАСЕЛЕННЯ КВИТКИ продавати по відповідним посвідченням із ідентифікацією особи, внесення відомостей документу який посвідчує пільгу, підписом особи у відомості. Кошти ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ будуть відшкодовуватись на банківський картковий рахунок чи готівкою особисто за звітній період по ОБОВ'ЯЗКОВИМ ЗВІТАМ організацій, які реалізують КВИТКИ. З’являється КОНТРОЛЬ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ 100%, та відповідно компенсації. Маємо статистику! Процес стає підконтрольним!
7. Можливий варіант, коли КВИТКИ видавати БЕЗКОШТОВНО ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН під ідентифікацію по пільговому документу та ОСОБИСТИЙ ПІДПИС на БЛАНКУ встановленого зразку, а відшкодування надаватиметься по звітам проданих особисто ПІЛЬГОВИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН організаціям, які реалізують квитки.
8. Проїзд ТІЛЬКИ по КВИТКАМ. Водій тільки виконує керування транспортом відповідно своїх посадових обов’язків. Перевізник отримує 100% кошти за проїзд через конвертацію.
9. КВИТКИ при ВХОДІ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗАКОМПОСТУЮТЬСЯ (або відривається симетричний корінець і помітка «пасажир» лишається обов’язково у водія, а помітка «водій» віддається водію в скриню, відрізняти по кольору, пронумеровані) та при ВИХОДІ КИДАЮТЬСЯ ОБОВ’ЯЗКОВО у скриньку (можна запломбовану) водія, який зацікавлений у цьому 100% і це є оплата за проїзд. Водій лише може вимагати та нагадувати про компостування та вилучення квитку. Викликати поліцію при несплаті пасажира чи відмові віддавати квиток. Вилучення та обмін КВИТКІВ на гроші відбувається у порядку, визначеного законом та Положеннями , які створить Кіровоградська міська рада.
10. БЮДЖЕТ ПРОЕКТУ МІНІМАЛЬНИЙ!!! Термін Реалізації – не більше півроку. ПОВНИЙ КОНТРОЛЬ ПАСАЖИРОПОТОКУ.
11. І ГОЛОВНЕ, відсутність функції приймати оплату ПІДВИЩИТЬ БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, ЗБЕРЕЖЕ ЖИТТЯ, РОЗВАНТАЖИТЬ ВОДІЇВ. Може бути перехідним періодом для ТРЕНУВАННЯ перед переходом на електронний квиток.
ВІДПОВІДАЄ та не конфліктує з:
ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ТРАМВАЄМ і ТРОЛЕЙБУСОМ у МІСТАХ УКРАЇНИ.
ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ

Дата створення:

Вербецький К.Б.

6980148@ukr.net

Про розгляд петиції

Шановний Костянтине Борисовичу!

Розглянувши не підтриману петицію щодо заборони обігу готівкових коштів у міському пасажирському транспорті, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян. На На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вивчається профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради. З метою більш глибокого та належного вивчення даного питання 06 та 09 лютого 2017 року було проведено презентаційні наради у Кіровоградській міській раді за безпосередньої участі керівництва міської ради, депутатського корпусу, керівників підприємств - перевізників. Дані презентації проводилися організаціями, що займаються запровадженням вищевказаних систем у громадському транспорті. У подальшому також заплановано проведення подібних презентаційних нарад за участі інших організацій, які надають послуги по запровадженню електронних квитків. 20 березня 2017 року було проведено нараду за участі представників управління економіки, управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради, а також керівництва «Приват Банк», та обговорено питання запровадження у міському комунальному транспорті електронної системи оплати проїзду за допомогою банківського продукту «QR – код». Робота з порушеного питання проводиться та шляхи вирішення будуть вивчатися протягом 2017 року з урахуванням Ваших пропозицій, викладених у даній електронній петиції.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до чинного автотранспортного законодавства виконавчі органи місцевого самоврядування не мають повноважень здійснювати контроль за дотриманням перевізниками та пасажирами Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, зокрема в частині видачі та наявності квитків на проїзд. Обов’язкова видача квитків за сплату проїзду у автобусах, які працюють за міськими автобусними маршрутами, не передбачена автотранспортним законодавством. Але всі водії мають квитки та білетно-облікову книгу, в якій зареєстровані квитки. У разі необхідності отримання квитка за проїзд у міських автобусних маршрутах рекомендуємо звертатися безпосередньо до водіїв.

З повагою

Секретар міської ради А.Табалов

Вергун 24 48 00

Станом на 20 вересня петицію підписали 64 особи з 450 необхідних.