Встановлення ВІДЕО-РЕГЄСТРАТОРІВ у салоні 100% громадського ТРАНСПОРТУ які ОБЕРНЕНІ в САЛОН транспортного засобу (автобусу, тролейбусу, маршрутне таксі).

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановний Голова Кіровоградської Міської Ради!
Прошу розглянути питання щодо зобов’язати встановити відео реєстратори 100% в громадському транспорті (автобуси, тролейбуси) з великою картою пам’яті запломбовані за для контролю обстановки в салоні громадського транспорту (відеокамера обернена в салон, запис відео та звуку), для контролю пасажиропотоку в будь який час без попередження контрольним органом Кіровоградської міської радою щодо виконання якості договору на перевезення пасажирів та у відповідності до закону України «Про автомобільний транспорт» та закону України «Про електротранспорт», Правилами користування тролейбусами. Витрати на відеокамери та організацію контролю покласти на Кіровоградську міську раду – як власника майна, яке надасться для користування на договірних засадах збереження та недоторканості майна. Це дасть контроль та нейтральність висвітлення обставин, безпеку руху, доказову базу у надзвичайних ситуаціях. Скрині з відео-реєстраторами опломбовувати представником від КМР. Відео та аудіо данні надавати за протоколом КМР.
Передбачити в програмі розвитку транспорту видатки на придбання обладнання, створення нормативно-правової бази для реалізації наведеного проекту щодо контролю пасажироперевезень, створити відповідні проекти рішень по даному питанню, пройти постійну комісію з питань транспорту,винести для погодження на сесію Кіровоградської міської ради!»

Дата створення:

Вербецький К.Б.

6980148@ukr.net
Про розгляд петиції

Шановний Костянтине Борисовичу!
Розглянувши не підтриману петицію щодо встановлення відеореєстраторів у салонах громадського транспорту, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
В салонах автобусів розміщується інформація відповідно до п. 27 постанови Кабінету Міністрів України від 18.03 1997 року № 176 (зі змінами) «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». а в салонах електротранспорту згідно з п.25 постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 року № 1735 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом» розміщуються витяги з Правил користування трамваєм і тролейбусом або з Правил користування метрополітеном у частині прав, обов'язків та відповідальності пасажирів і працівників перевізника, які безпосередньо контактують з пасажирами.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до п.10 постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», при оголошенні наступного конкурсу та затвердженні додаткових умов Ваша пропозиція буде врахована. Також згідно з Програмою розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2017 рік розпочата процедура закупівлі 20 одиниць автобусів, в яких відеореєстратори в наявності. На 2018 рік будуть заплановані кошти місцевого бюджету на встановлення відеореєстраторів в салонах тролейбусів.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Цирфа 24 58 98

Станом на 29 травня петицію підписали 101 особа з 450 необхідних.