Пам'ятник Захисникам України в Ковалівському парку

Три роки маємо криваву війну на наших теренах. За цей час близько 2000 воїнів віддали своє життя, ставши на захист України, 179 з них -наші земляки, 4 вважаються зниклими безвісти.
Тисячі патріотів покинули свої домівки і, взявши до рук зброю, добровільно пішли на фронт. Багато з них повернулись додому з важкими пораненнями, але нескорені. Нам є ким пишатись, кому дякувати, з кого брати приклад, пам'ятати і вшановувати.
В багатьох містах України за ці три роки з'явились монументи, пам'ятники і пам'ятні знаки на честь славетних захисників. В Ковалівському парку, на залишках постаменту демонтованого народом України пам'ятника Леніну, силами військових 3 Окремого полку спеціального призначення, було створено меморіал на честь загиблих спецпризначенців. Це місце військові і громада вже вважають священним, приносять квіти, запалюють свічки, для вшанування наших захисників приводять школярів і студентів.
Пропоную на цьому місці встановити гідний пам'ятник Захисникам України, живим Героям і загиблим Героям.На мою думку, пам'ятник має бути не скорботним, а життєстверджуючим, бо саме заради миру і продовження життя і воюють наші захисники.
До мене, як до координатора Громадської Ініціативи "Армія SOS Кіровоград", багато разів зверталися військові з приводу встановлення пам'ятника в Ковалівському парку, бо саме поруч з ним і дислокується наш героїчний 3 Окремий полк спеціального призначення. Біля імпровізованого меморіалу завжди свіжі квіти, які спецпризначенці приносять туди на згадку про загиблих побратимів. Встановити гідний пам'ятник Захисникам України- це наша справа честі.
Слава Героям!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 29 березня петицію підписали 360 осіб з 450 необхідних.