Пам'ятник Захисникам України в Ковалівському парку

Три роки маємо криваву війну на наших теренах. За цей час близько 2000 воїнів віддали своє життя, ставши на захист України, 179 з них -наші земляки, 4 вважаються зниклими безвісти.
Тисячі патріотів покинули свої домівки і, взявши до рук зброю, добровільно пішли на фронт. Багато з них повернулись додому з важкими пораненнями, але нескорені. Нам є ким пишатись, кому дякувати, з кого брати приклад, пам'ятати і вшановувати.
В багатьох містах України за ці три роки з'явились монументи, пам'ятники і пам'ятні знаки на честь славетних захисників. В Ковалівському парку, на залишках постаменту демонтованого народом України пам'ятника Леніну, силами військових 3 Окремого полку спеціального призначення, було створено меморіал на честь загиблих спецпризначенців. Це місце військові і громада вже вважають священним, приносять квіти, запалюють свічки, для вшанування наших захисників приводять школярів і студентів.
Пропоную на цьому місці встановити гідний пам'ятник Захисникам України, живим Героям і загиблим Героям.На мою думку, пам'ятник має бути не скорботним, а життєстверджуючим, бо саме заради миру і продовження життя і воюють наші захисники.
До мене, як до координатора Громадської Ініціативи "Армія SOS Кіровоград", багато разів зверталися військові з приводу встановлення пам'ятника в Ковалівському парку, бо саме поруч з ним і дислокується наш героїчний 3 Окремий полк спеціального призначення. Біля імпровізованого меморіалу завжди свіжі квіти, які спецпризначенці приносять туди на згадку про загиблих побратимів. Встановити гідний пам'ятник Захисникам України- це наша справа честі.
Слава Героям!

Червоная О.В.

oks-ch@yandex.ru

Про розгляд електронної петиції

На електронну петицію від 07.04.2017 щодо встановлення пам’ятника Захисникам України в Ковалівському парку повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 12 квітня 2017 року було розглянуто постійною комісією Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано відповідні доручення:
відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради спільно з управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради опрацювати дану петицію та надати конкретні пропозиції щодо вирішення вищезазначеного питання на наступне засідання постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
При розгляді пропозицій від виконавчих органів міської ради на засідання комісії буде запрошено автора петиції.

Секретар міської ради А.ТАБАЛОВ

Масло 24 03 14

Червоная О.В.

oks-ch@yandex.ru

Про розгляд електронної петиції

В доповнення до раніше наданої відповіді на Вашу електронну петицію від 07.04.2017р. щодо встановлення пам’ятника Захисникам України в Ковалівському парку повідомляємо наступне.
Електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету, стосовно встановлення пам’ятника Захисникам України в парку культури та відпочинку «Ковалівський» розглянуто та підтримано на засіданні постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
Підтримано також електронну петицію на Громадській раді при виконавчому комітеті Кіровоградської міської ради після обговорення даного питання з громадськими активістами, громадськими організаціями, професійними діячами культури і мистецтва.
Виконавчими органами Кіровоградської міської ради буде підготовлено проект рішення Кіровоградської міської ради про підтримку електронної петиції відносно будівництва пам’ятника Захисникам України в парку культури та відпочинку «Ковалівський».

Секретар міської ради А.Табалов

Мартинова 22 59 55

Петицію підписали 461 особа з 450 необхідних.