Пам'ятник Захисникам України в Ковалівському парку

Три роки маємо криваву війну на наших теренах. За цей час близько 2000 воїнів віддали своє життя, ставши на захист України, 179 з них -наші земляки, 4 вважаються зниклими безвісти.
Тисячі патріотів покинули свої домівки і, взявши до рук зброю, добровільно пішли на фронт. Багато з них повернулись додому з важкими пораненнями, але нескорені. Нам є ким пишатись, кому дякувати, з кого брати приклад, пам'ятати і вшановувати.
В багатьох містах України за ці три роки з'явились монументи, пам'ятники і пам'ятні знаки на честь славетних захисників. В Ковалівському парку, на залишках постаменту демонтованого народом України пам'ятника Леніну, силами військових 3 Окремого полку спеціального призначення, було створено меморіал на честь загиблих спецпризначенців. Це місце військові і громада вже вважають священним, приносять квіти, запалюють свічки, для вшанування наших захисників приводять школярів і студентів.
Пропоную на цьому місці встановити гідний пам'ятник Захисникам України, живим Героям і загиблим Героям.На мою думку, пам'ятник має бути не скорботним, а життєстверджуючим, бо саме заради миру і продовження життя і воюють наші захисники.
До мене, як до координатора Громадської Ініціативи "Армія SOS Кіровоград", багато разів зверталися військові з приводу встановлення пам'ятника в Ковалівському парку, бо саме поруч з ним і дислокується наш героїчний 3 Окремий полк спеціального призначення. Біля імпровізованого меморіалу завжди свіжі квіти, які спецпризначенці приносять туди на згадку про загиблих побратимів. Встановити гідний пам'ятник Захисникам України- це наша справа честі.
Слава Героям!

Червоная О.В.

oks-ch@yandex.ru

Про розгляд електронної петиції

На електронну петицію від 07.04.2017 щодо встановлення пам’ятника Захисникам України в Ковалівському парку повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 12 квітня 2017 року було розглянуто постійною комісією Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано відповідні доручення:
відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради спільно з управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради опрацювати дану петицію та надати конкретні пропозиції щодо вирішення вищезазначеного питання на наступне засідання постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
При розгляді пропозицій від виконавчих органів міської ради на засідання комісії буде запрошено автора петиції.

Секретар міської ради А.ТАБАЛОВ

Масло 24 03 14

Петицію підписали 461 особа з 450 необхідних.