+ ще 121 громадa!

демонтаж майданчиків для сушіння прання

Майданчики для сушіння прання, розташовані на ДИТЯЧИХ майданчиках, обмежують дітей та їх батьків в проведенні активного відпочинку. Велика площа, на якій діти і підлітки могли б грати м'ячем, бігати, влаштовувати змагання, зайняті жахливо неестетичними опорами. Пропоную організувати їх демонтаж та, за необхідності, відвести під них обмежену територію.

Дата створення:

Титенко Л.М.

glm.glm@mail.ru

Про розгляд
колективного звернення

Шановна Ліліано Мінірівно!

Розглянувши колективне звернення (електронну петицію) щодо демонтажу опор майданчиків для сушіння білизни, що знаходяться біля багатоквартирних житлових будинках, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, передбачений Статутом територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 р. № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
По суті порушеного питання доводимо до відома наступне.
Відповідно до ДБН 360-92 «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН В.2.2-15-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», затверджених наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 28.09.2005 р. № 175 (зі змінами і доповненнями), площа земельних ділянок, перелік майданчиків, що влаштовуються (спортивних, господарчих), визначається завданням на проектування житлового будинку чи групи будинків, тобто їх розміщення визначається проектом забудови.
Господарчі майданчики призначені для сушіння білизни, чищення хатніх речей, меблів, килимів тощо.
Майданчики для сушіння білизни обладнують спеціальними опорами для закріплення мотузок для сушіння білизни.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 р. № 763, не передбачено видатків з міського бюджету на демонтаж існуючих та встановлення нових елементів благоустрою прибудинкових територій, зокрема майданчиків для сушіння білизни.
Враховуючи вищевказане, у разі відсутності у всіх співвласників будинку за адресою Вашого проживання реальної потреби у вищевказаному господарчому майданчику, пропонуємо вирішити питання демонтажу опор на загальних зборах.

З повагою

Секретар міської ради А.Табалов

Козаченко 24 84 55

Станом на 23 липня петицію підписали 14 осіб з 450 необхідних.