Про обов’язковий ВІДЕО- та ФОТО- звіт до Актів обстеження , ремонту доріг та тротуарів «до», «під час», «та після» ремонту.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановний Голова Кіровоградської міської ради!
У зв’язку з численними зловживаннями Комунальними підприємствами та підрядними організаціями щодо неналежного використання бюджетних коштів на утримання та ремонти доріг та тротуарів м. Кропивницького , неякісні ремонти, невідповідність об’ємам необхідних робіт та вибоїн у документах їх фактичним обставинам.
Якісний контроль щодо обстеження, ремонту та звітування має дисциплінувати порушників норм та законів, має на меті виховання в дусі відповідальності за бюджетні кошти, контролю ти покарання за порушення правил та закону.
Просимо:
Запровадити обов’язковий порядок комунальним та підрядним організаціям здійснювати обов’язковий ВІДЕО- та ФОТО- звіт до Актів обстеження, Актів ремонту доріг та тротуарів «ДО», «ПІД ЧАС», «ТА ПІСЛЯ» ремонту (закладання вибоїн, капітальний ремонт). ВІДЕО- та ФОТО- звіт повинен бути невід’ємною частиною Акту передачі робіт по закладанню вибоїн та капітальним ремонтам, поточним ремонтам та ремонтів тротуарів за для довільної перевірки якості ремонтів, залучену техніку та відповідність у кошторисах фактичним обставинам розрахунок-факт. Вважати Акти обстеження, виконаних робіт та звітні документи недійсними без ФОТО- та ВІДЕО- звіту.
Створити необхідні нормативно-правові Акти щодо порядку ведення ВІДЕО- та ФОТО- Актів обстеження, Актів виконаних робіт (звітів), створити проект рішення, підрахувати необхідні кошти на ВІДЕО- та ФОТО- звіти, передбачити видатки в бюджеті та винести питання на відповідні депутатські комісії з відповідним оприлюдненням з метою прийняття на сесії Кіровоградської міської ради.

Дата створення:

Вербецький К.Б.

6980148@ukr.net
Про розгляд
звернення
Шановний Костянтине Борисовичу!

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо запровадження обов’язкового здійснення відео- та фото- звітів, які будуть невід'ємною частиною актів приймання виконаних робіт та будуть виконані до, під час та після проведення ремонтних робіт, при здійсненні капітального та поточного ремонтів доріг, тротуарів, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до ст. 19 Конституції України та ст. 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Згідно з наказом Державного комітету з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003 року № 154 «Про затвердження Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів» (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства від 24.07.2007 року № 94 та наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 28.11.2012 року № 589), постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005 року № 668 «Про затвердження Загальних умов
укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» (із змінами, внесеними згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 17.06.2009 року № 601 та від 28.12.2011 року № 1390), зобов’язання щодо здійснення обов’язкової відео- та фото-фіксації проведення капітального та поточного ремонтів доріг, тротуарів не передбачено.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Павлова 24 85 93

Станом на 22 жовтня петицію підписали 110 осіб з 450 необхідних.