+ ще 121 громадa!

Продовжити роботу громадського транспорту до 23:30 + створити нові тролейбусні маршрути

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На роботу громадського транспорту Кіровограда є чимало нарікань. Одні з найпроблемніших питань - графік і час роботи ГТ.
Більшість маршрутів припиняють курсувати вулицями після 21:00. Хоча після дев'ятої вечора життя у місті не припиняється. Люди повертаються з роботи додому, на автовокзали приїжджають автобуси, а на залізничний вокзал - поїзди. Доцільно продовжити роботу маршрутних таксі, автобусів і тролейбусів до 23:00.
А ті маршрути, які проїжджають повз автовокзали і залізничний вокзал - до 23:30.
Зокрема, маршрутні таксі 1Ц, 6, 11, 108 115. А також тролейбуси: №9 та 10. Адже найбільш заповнений і популярний поїзд до обласного центру прибуває з Києва о 22:35. Втім незважаючи на не пізню годину, виїхати від вокзалу можливо лише на таксі.

Наступна проблема - в інтервалі руху громадського транспорту. Наприклад, наприклад маршртне таксі №14 після 20:00 має інтервал руху 40-50 хвилин. Що не припустимо для громадського транспорту. Адже пасажир не буде чекати майже годину. Саме через на деяких маршрутах мала пасажирозаповненність.
Вирішення проблеми: залучення більшої кількості рухомого складу + рух громадського транспорту за чітким графіком, який має бути розміщенний на зупинках.

Крім того, доцільно впроваджувати нові маршуршути. Так, пропонується створити тролейбусний маршрут Залізничний вокзал - вул. Ганни Дмитрян - Євгена Чикаленка - Шевченка - В. Перспективна - Соборна - Тельнова - Університетський проспект. Який би курсував до 23:30 (із інтервалом у вечірні години (після 21:00) щоп'ятнадцять хвилин.
Важливим є тролейбусний маршрут з Залізничного вокзалу до Лісопаркової.

Дата створення:

Бур’яненко Б.В.

bagdanbur@mail.ru

Про розгляд петиції

Шановний Богдане Валерійовичу!
Розглянувши не підтриману петицію щодо продовження роботи громадського транспорту до 23.30 та створення нових тролейбусних маршрутів до Залізничного вокзалу, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Згідно з затвердженими паспортами перевезення пасажирів на більшості автобусних маршрутів міста здійснюється до 23.00. У вечірні години доби за міськими маршрутами спостерігається значне зниження пасажиропотоку, тому для ефективного використання транспортних засобів після 20.00 автобуси працюють у черговому режимі та інтервали руху між ними збільшуються
до 30 хвилин.
Управлінням розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради проведено робочу нараду з керівниками підприємств-перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами загального користування м. Кропивницького, на якій наголошено на необхідності посилення контролю службами експлуатації підприємств за належною роботою транспортних засобів на маршрутах, особливо у вечірній час, та беззаперечного дотримання водіями Правил надання послуг пасажирським автомобільним транспортом.
Перевезення за міськими тролейбусними маршрутами № 4, 9 та 10 здійснюються відповідно до умов договорів, обумовлених обсягів перевезень на 2017 рік і відшкодувань підприємству витрат за перевезення пільгових категорій населення, до 21.00.
Створення нових тролейбусних маршрутів до залізничного вокзалу можливе за умови виділення додаткових коштів субвенції на відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій громадян та вишукання підприємством - перевізником КП «Електротранс» (далі – Перевізник) резервних тролейбусів.
Організатором пасажирських перевезень у місті управлінням розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради (далі – Організатор) укладено договір з Перевізником про організацію надання транспортних послуг з перевезення міським електричним транспортом. Умовами даного договору визначено обсяги транспортної роботи на маршрутах № 1, 4, 9 і 10 згідно із замовленням, а саме виконання певного об’єму тис. вагоно (тролейбусо)-кілометрів пасажироперевезень на 2017 рік. Тому здійснити перерозподіл рухомого складу між міськими тролейбусними маршрутами на даний час неможливо.
Одночасно повідомляємо, що для забезпечення транспортного сполучення мешканців міста з залізничним вокзалом у маршрутній мережі передбачено автобусні маршрути № 11 «вул. Генерала Жадова – Залізничний вокзал», № 108 «Кардіоцентр – ТЕЦ», № 115 «Масляниківка – Залізничний вокзал», які щоденно обслуговуються автобусами класу А (не більше 22 місць) та тролейбусний маршрут № 9 «вул. Генерала Жадова – Залізничний вокзал».
У разі виникнення у подальшому питань стосовно роботи міського пасажирського транспорту, рекомендуємо звертатися до організатора пасажирських перевезень у місті управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради для оперативного опрацювання за телефонами: 24 58 98 або 24 48 00.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Станом на 21 серпня петицію підписали 293 особи з 450 необхідних.