Продовжити роботу громадського транспорту до 23:30 + створити нові тролейбусні маршрути

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На роботу громадського транспорту Кіровограда є чимало нарікань. Одні з найпроблемніших питань - графік і час роботи ГТ.
Більшість маршрутів припиняють курсувати вулицями після 21:00. Хоча після дев'ятої вечора життя у місті не припиняється. Люди повертаються з роботи додому, на автовокзали приїжджають автобуси, а на залізничний вокзал - поїзди. Доцільно продовжити роботу маршрутних таксі, автобусів і тролейбусів до 23:00.
А ті маршрути, які проїжджають повз автовокзали і залізничний вокзал - до 23:30.
Зокрема, маршрутні таксі 1Ц, 6, 11, 108 115. А також тролейбуси: №9 та 10. Адже найбільш заповнений і популярний поїзд до обласного центру прибуває з Києва о 22:35. Втім незважаючи на не пізню годину, виїхати від вокзалу можливо лише на таксі.

Наступна проблема - в інтервалі руху громадського транспорту. Наприклад, наприклад маршртне таксі №14 після 20:00 має інтервал руху 40-50 хвилин. Що не припустимо для громадського транспорту. Адже пасажир не буде чекати майже годину. Саме через на деяких маршрутах мала пасажирозаповненність.
Вирішення проблеми: залучення більшої кількості рухомого складу + рух громадського транспорту за чітким графіком, який має бути розміщенний на зупинках.

Крім того, доцільно впроваджувати нові маршуршути. Так, пропонується створити тролейбусний маршрут Залізничний вокзал - вул. Ганни Дмитрян - Євгена Чикаленка - Шевченка - В. Перспективна - Соборна - Тельнова - Університетський проспект. Який би курсував до 23:30 (із інтервалом у вечірні години (після 21:00) щоп'ятнадцять хвилин.
Важливим є тролейбусний маршрут з Залізничного вокзалу до Лісопаркової.

Дата створення:

Станом на 25 травня петицію підписали 293 особи з 450 необхідних.