Заборонити працівникам освіти приймати подарунки від батьків учнів

ОСВІТА

Шановні батьки майбутніх та теперішніх учнів шкіл чи вихованців садочків. Я звертаюся до Вас.
В нашій державі роками культивували звичку поздоровляти директорів,завідуючих, вчителів, вихователів, нянечок та інший педагогічний персонал з різноманітними святами, починаючи з дня 1-го вересня закінчуючи Днем народження і ці подарунки теж різноманітні від банальних грошей у конверті до аморальних алкоголь в пакетах. І все було б нічого якби це не переростало в якусь зобов’язаловку. Скажіть мені будь ласка чому це так повинно бути? Хтось каже: «Це за те що Вони навчають Наших дітей». А хіба це не їхня робота, хіба Вони не отримують за це заробітню плату, премії, надбавки та ін.(з Наших з Вами сплачених податків). У кожного з Нас є професія і професійні свята, Дні Народження, Новий рік, 8 березня і всі ці свята ми святкуємо з колегами та рідними, а не вимагаємо у весь світ Нас вітати. Тим паче вчитель чи вихователь стає заручником таких привітань адже стає забов’язаний окремим батькам за успіхи їхньої дитини, а ще гірше, що може бути, починає необ’єктивно оцінювати свого вихованця бо батьки поздоровили чи не поздоровили його зі святом.
Тому я Вас дуже прошу, давайте зупинимо та звільнимо і батьків від щорічної процедури збирання коштів і педагогів від процедури яка попахує корупцією так як нагадує підкуп.

Дата створення:

Розглянувши Ваше звернення (електронну петицію від 08.09.2017 р.) щодо заборони приймати подарунки від батьків учнів працівниками закладів освіти, повідомляємо наступне.
Законом України «Про запобігання корупції» визначено поняття «корупції», а саме - використання особою, зазначеною у частині першій статті 3 вищезазначеного Закону, наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття такої вигоди чи прийняття обіцянки, пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб або відповідно обіцянка, пропозиція чи надання неправомірної вигоди особі, зазначеній у частині першій статті 3 вищевказаного Закону, або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам з метою схилити особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей.
Таким чином, привітання та отримання подарунків педагогічними працівниками з нагоди загальнодержавних та особистих свят, відноситься до загальнолюдських відносин і не підлягає регулюванню нормативно-правовими актами.

Станом на 19 листопада петицію підписали 76 осіб з 450 необхідних.