Троллейбус на Лазурный

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Дорога на Лазурный через балку постоена более 15 лет назад. Столбы частично в свое время поставили. Потом ситуация заглохла. Может все же стоит узнать кто отмыл тогда деньги и отмывал ли раз? И пустить на Лазурный Троллейбус

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №16 (С-905-1-1) «Троллейбус на Лазурный»,
розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 18.02.2016 громадянином Семеновим А.С.

Шановний Антоне Сергійовичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" Ваша електронна петиція щодо відкриття нового тролейбусного маршруту до мікрорайону "Лазурний" виконкомом міської ради спільно з КП "КТТУ" уважно розглянута. Повідомляємо наступне.

У 70-ті роки в місті Краматорську були побудовані нові мікрорайони: 133 - «Станкобуд», 139 – «Лазурний», «Соцмісто» та відбудована стара частина Краматорська.
Для цих районів генеральним планом забудови планувався розвиток трамвайних та тролейбусних маршрутів. З метою реалізації зазначеного плану в місті було побудоване тролейбусне депо на 100 машиномісць та трамвайне депо на 95 машиномісць, але в 1986 році розвиток маршрутних ліній електротранспорту припинився.
І якщо «Станкобуд», «Соцмісто» та стара частина Краматорська забезпечені рухом електротранспорту, то мікрорайон «Лазурний» залишився без необхідного забезпечення мобільності трудових ресурсів, людей похилого віку, інвалідів, тощо.
Як свідчить практика, високі показники екологічності, провізної спроможності, окупності будівництва нових ліній, економічності, комфорту та безпеки руху міського електротранспорту зумовлюють його активний розвиток у місті та підвищують соціальну активність мешканців та гостей Краматорська.
Отже, у 2016 році КП «КТТУ» сумісно з управлінням житлового та комунального господарства виконкому міської ради звернулися на адресу Краматорської міської ради з питанням стосовно виділення фінансування на розробку проектно-кошторисної документації проекту «Будівництво тролейбусної мережі в мікрорайон Лазурний з будівництвом тягової підстанції».
Проте, станом на сьогоднішній день, дане питання не вирішено у зв’язку з відсутністю коштів.
Таким чином, при виділенні фінансування з місцевого бюджету на розробку робочого проекту, отримання позитивних висновків державних експертиз та погоджень всіх контролюючих органів у 2016 році, даний інвестиційний проект буде подано на конкурсний відбір до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
У разі відбору вказаного інвестиційного проекту та виділення коштів з державного бюджету на його реалізацію – будівельні роботи планується розпочати у 2017 році.