Краматорску нужна не центральная площадь с "понтами", а тротуары для людей

В Краматорске планируется потратить 100 миллионов гривен на реконструкцию центральной площади города.
С учетом реалий, эти намерения выглядят как пир во время чумы.
Центральной площади достаточно основательного косметического хозяйственного ремонта, стоимость которого будет составлять не более трети от заявленной суммы.
Все остальные средства предлагаю направить на ремонт пешеходных тротуаров в городе, потому что 99% из них представляют собой полосу препятствий, непроходимую для каблуков, а также для детских и инвалидных колясок.

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №310 (В-3771-1-1) «Краматорску нужна не центральная площадь с "понтами", а тротуары для людей»,
розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 10.08.2016 громадянином Виголовим В.В.

Шановний Віталію Володимировичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» Ваша електронна петиція з питання перенаправлення коштів, які передбачені для реконструкції площі Миру, на ремонт тротуарів міста, виконкомом міської ради уважно розглянута. Повідомляємо наступне.
Кошти на реконструкцію площі Миру виділені з обласного бюджету, мають цільове призначення.
Капітальні ремонти тротуарів та пішохідних зон виконуються відповідно до Програми благоустрою міста Краматорьска на 2015-2019 роки, затвердженої рішенням Краматорської міської ради від 10.12.2014 № 44/VII-267. Питання ремонту тротуарів важливе питання, яке має бути вирішено в комплексі із заходами по доступності, реконструкцією зупиночних пунктів громадського транспорту, заміною бордюрних каменів та інших робіт з благоустрою пішохідних шляхів.
Відповідно до інформації відділу комунального господарства за рахунок державного бюджету в поточному році заплановано реалізацію наступних робочих проектів:
капітальний ремонт тротуару по вул. Двірцевій;
капітальний ремонт тротуару по вул. Василя Стуса;
капітальний ремонт тротуару по вул. Академічній .
Дані проекти заплановано реалізувати до кінця 2016 року.
У липні місяці укладено договори на розробку робочих проектів:
капітальний ремонт тротуару по вул. Богдана Хмельницького з улаштуванням внутрішньо квартальних в’їздів;
капітальний ремонт тротуару по вул. Конрада Гампера, на ділянці від вул.Слов’янська до шляхопроводу (непарна сторона) та від центрального входу в парк культури та відпочинку «Сад Бернацького» до внутрішнього проїзду к ДНЗ №51. Термін виконання проектно-кошторисної документації – вересень 2016 року. Після розробки проектно-кошторисної документації ремонт зазначених тротуарів буде включено до плану роботи на поточний рік.

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.