+ ще 82 громади!

Відповідальність комунальних закладів

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Зобов'язати комунальні підприємства міста які проводять заплановані і аварійні ремонти повертати поверхню яка була пошкоджена у відповідний стан в строк не пізніше 30 днів з дати закінчення таких робіт. Тобто газон повинен бути рівний, дорога або тротуар повинні бути покриті асфальтом або тротуарною плиткою. У разі не виконання штраф до міської казни у розмірі витрат на ці роботи.

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №4 (К-960-1-1) «Відповідальність комунальних закладів»,
розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 17.02.2016 громадянином Кривошеєвим Д.Д.

Шановний Дмитре Дмитровичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" Ваша електронна петиція з питання відповідальності комунальних підприємств за невиконання робіт з відновленнч об'єктів благоустрою після проведення робіт з ремонту ліній тепло-, -водо, -електро постачання та інше, виконкомом міської ради уважно розглянута.
Повідомляємо наступне.

Згідно Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 26-1, для проведення земельних робіт видається дозвіл у вигляді спеціального ордеру. Ордер видається на строк не більше 1 року, впродовж якого організація або підприємство виконує роботи щодо підготовки, відновлення елементів благоустрою шляхом планування ґрунту, підсипки щебенем або граншлаком ділянок, які потребують асфальтування.
По закінченню ремонтних робіт, якщо підприємство не виконало своїх обов’язків у зазначений строк згідно наданого графіку, керівник підприємства або посадова особа притягається до адміністративної відповідальності. Розмір адміністративного стягнення у вигляді штрафу накладається у межах відповідної статті 152 КУаАП.