+ ще 134 громади!

Прошу звільнити із займаної посади директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Сиротинську Юлію Ярославівну по ряду причин:
використання службового становища з метою власного збагачення;
зловживання службовим становищем;
систематичні порушення етичного кодексу працівника органів місцевого самоврядування;
зверхнього ставлення до населення м. Луцька;
неодноразового порушення чинного законодавства при виконанні службових обов'язків;
за систематичне порушення трудової дисципліни та трудового законодавства.

ДОКАЗИ:

1) «В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради, зловживаючи службовим становищем, з метою власного збагачення, вносять завідомо неправдиві відомості до бухгалтерських документів, щодо здачі на металобрухт демонтованих на території міста Луцька тимчасових споруд (гаражі, павільйони, торгівельні обєкти), які фактично реалізовують фізичним особам за готівку, а отримані від реалізації кошти, замість перерахунку до Луцької міської ради, привласнюють» витяг з Ухвали Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 січня 2018, справа № 161/656/18 (ч.2 ст.191 КК України); http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71564255
Тобто, дане порушення вже встановлено слідством!!!
2,5) Порушення ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб)
Тобто, порушення вказані в п. 1 підпадають під дію даної статті!!!
3,4,) Доказами ряду порушень «Етичного кодексу працівників виконавчих органів Луцької міської ради» затвердженого розпорядженням Луцького міського голови від 06.02.2009 № 7-ра директором департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, а саме порушення п.п. 2.1, 2.3, 2.4, 2.5 можливо переглянути за посиланням:
(відео Дацишиної Т.)
(відео ТРК Аверс)
У вищевказаному відеозаписі видно, як ряд посадових осіб департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, у робочий час, без форменного одягу, проводять робочий час у кав’ярні (Ольга Захарчук (на час знімання відео) — бухгалтер департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, Юлія Гоголь — (на час знімання відео) –головний спеціаліст департаменту муніципальної варти, кума директора департаменту, Юлія Сиротинська (особа, яка порушує етичний кодекс) — директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.
На даний момент О. Захарчук та Ю. Гоголь отримали підвищення (відповідно до розпоряджень Луцького міського голови):
1) https://www.lutskrada.gov.ua/documents/pro-pryznachennia-hohol-iu-v ;
2) https://www.lutskrada.gov.ua/documents/pro-pryznachennya-zaharchuk-ov
Хочу зазначити, що на купівлю форменного одягу для працівників департаменту муніципальної варти Луцької міської ради витрачено значні кошти міського бюджету, а саме у розмірі 133 880.00 грн ( сума згідно сайту: https://prozorro.gov.ua. ( 1. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-03-28-000417-c. 2.https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-30-001950-a.
3. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-06-08-000161-b.
4. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-06-08-000181-b.)
Вартість форменного одягу для Луцьких муніципалів становить 133 880.00 грн. (згідно відкритої інформації з сайту: https://prozorro.gov.ua.)
Дана інформація не відповідає дійсності!!!
Прошу перевірити використання бюджетних коштів на закупівлю форменного одягу для працівників департаменту муніципальної варти (поліції) та реального його застосування , оскільки сума затрат на закупівлю форменного одягу для вищевказаної організації, опублікованих у ЗМІ за 2017 рік, значно вища!!!
6) Порушення трудового законодавства директором департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Сиротинською Ю.Я. прошу перевірити постійну комісію Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Враховуючі порушення пунктів: 1, 2, 5 (згідно наданих доказів) та які доведені слідством (згідно Ухвали Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 січня 2018, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71564255), порушення пунктів: 3, 4, «Етичного кодексу працівників виконавчих органів Луцької міської ради» затвердженого розпорядженням Луцького міського голови від 06.02.2009 № 7-ра та доказів, які надані у даній петиції, з урахуванням порушень пунктів 6, вимагаю:
звільнити із займаної посади директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Сиротинську Юлію Ярославівну;
провести службове розслідування у департаменті муніципальної варти Луцької міської ради з метою встановлення посадових осіб, які причетні до вказаних порушень;
притягнути до відповідальності посадових осіб департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (відповідно до акту службового розслідування), які винні у вказаних порушеннях.
Крім того, під час розгляду даної петиції, Прошу врахувати усі відкриті кримінальні провадження стосовно як директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Сиротинської Ю.Я., так і фізичної особи Сиротинської Ю.Я. (прикладом є провадження за ч.4 ст. 190 КК України, http://volyninfo.com/golovnu-munitsipalku-lutska-zvinuvatili-u-privlasnenni-koshtiv-ta-vse-zaperechuye/), яка «можливо» (очікується рішення Суду) здійснила ряд кримінальних правопорушень, що занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (розслідування даних порушень, на думку громадськості, «притримується» близькими особами, які працюють у правоохоронних органах, та які можуть сприяти у протиправній діяльності вказаної особи).
Дану інформацію Виконавчий комітет Луцької міської ради та Лучани можуть перевірити шляхом направлення відповідного запиту до правоохоронних органів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 19 лютого петицію підписали 63 особи з 300 необхідних.