Припинити приватну забудову парку 900 річчя Луцька. Ініціювати розгляд даного питання на сесії міськради з участю громадськості.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Від імені мешканців Балківського району міста Луцька звертаюсь до всіх не байдужих громадян підтримати петицію щодо заборони приватної забудови парку імені 900 річчя Луцька.
Впродовж багатьох років точилась суперечка між мешканцями району та владою міста щодо незаконного виведення землі із комунальної власності соціально-культурного призначення та виділення ділянок під забудову на території парку. Парку, який для тисяч містян, мешканців балківського району, 33 кварталу, став одним із небагатьох мальовничих місць відпочинку на природі, де щодня сотні громадян, дітей та дорослих, проводять свій вільний час.
Починаючи з лютого місяця поточного року розпочалась вирубка зелених насаджень парку на виділених під забудову ділянках по вулиці Космонавтів. На нашу думку, при прийнятті рішень, які торкаються інтересів тисяч мешканців міста, повинні враховуватись передусім інтереси громади. Саме міська влада, депутати повинні шукати компроміс у вирішенні зазначених питань шляхом діалогу між усіма сторонами, а не підкилимно вирішувати суспільнозначущі проблеми міста.
Саме тому просимо внести дане питання на розгляд сесії міської ради із залученням представників правоохоронних органів, для дачі правової оцінки ситуації, з участю громадськості. Просимо всіх небайдужих лучан висловити свою позицію з даного питання шляхом голосування.

Надаємо інформацію на Вашу петицію щодо заборони приватної забудови в парку 900-річчя м.Луцька.
Луцькою міською радою прийнято рішення від 25.02.2015 №71/6 «Про розгляд звернення депутатів Волинської обласної ради до сільських, селищних, міських голів та до депутатів місцевих рад Волинської області щодо першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання зі здійснення антитерористичної операції на сході України» при підготовці на розгляд сесій міської ради відповідних проектів рішень в першу чергу надавати перевагу членам сімей учасників АТО, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, а також учасникам АТО з міста Луцька, які внаслідок участі у бойових діях в східних регіонах нашої держави отримали інвалідність 1-ої групи. Постійною комісією міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру були розглянуті питання щодо надання земельних ділянок на вул. Космонавтів родинам загиблих учасників АТО і підготовлені відповідні проекти рішень, внесені на розгляд ради та прийняті рішення міської ради про надання у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.
Земельні ділянки на вул. Космонавтів, які надані родинам загиблих учасників АТО розташовані за межами парку, згідно з затвердженою межею парку культури і відпочинку імені 900-річчя м.Луцька.

Петицію підписали 371 особа з 300 необхідних.