Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Продовжити маршрут автобуса № 18 до агрофірми "Провесінь" (вул. Тракт Глинянський) 581 42
Зобов'язати власників собак при вигулі прибирати за ними, а також вигулювати собак в намордниках. 477 12
Демонтаж рекламної конструкції на пл. Ринок 449 31
Мити вулиці 380 31
Зберегти віллу Люсія від зносу, Львів, вул.. Свенцицького 16 291 3
Заборона будь яких добровільних грошових зборів у школах та садочках 268 12
Демонтаж радянської зірки з Монументу Слави 250 7
Капітальний ремонт центрального автовокзалу на вул.Стрийська 250 21
Створити базу викрадених велосипедів 245 40
Створення стаціонарних пунктів приймання відпрацьованих люмінісцентних та енергозберігаючих відпрацьованих ламп, що містять ртуть. 220 12
Демонтаж рекламної конструкції на пл. Ринок 449 31
Мити вулиці 380 31
Створити базу викрадених велосипедів 245 40
ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ ЛЬВОВА У КОНКУРСІ МІСТ НА ПРОВЕДЕННЯ ФІНАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ ЄВРОБАЧЕННЯ 2017 В УКРАЇНІ 186 52
Заборонити зовнішні колонки на будь-яких спорудах 162 33
Модернізація громадського транспорту 139 34
Будівництво Фонікулера на Високий замок 119 32
WiFI у парках Львова 118 40
Заборонити приносити штучні пластикові квіти на кладовище 114 41
Встановлення сміттєвих урн на вулицях. 71 56
Забезпечити якісне транспортне сполучення із мікрорайоном Погулянка 51 54
Про виконання передвиборчих обіцянок 36 54
ремонт вулиці Канівська 20 54
Конкурс на озеленення вулиць 19 56
Майданчик в парку "Бондарівка" 13 56
Продовжити трамвайний маршрут №6 до лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука 3 60
Підтримайте!!! Ремонт прибудинкової дороги по вул.Жуковського 10-13 2 60
Відремонтувати тротуари на вулиці Гетьмана Івана Мазепи. 2 60
Трансфер до аеропорту 1 60
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Онлайн-оформлення допомоги при народженні дитини 1011 18 травня 24
Про заборону забудови стадіону СП “Сільгоспмаш” 1024 16 травня 22
Звільнити з посади Інну Василівну Свистун 1039 12 травня 18
Про перенесення авторинку з вул.Перфецького 1028 10 травня 16
Багаторівневий наземний паркінг у центрі Львова 1034 25 квітня 1

Станом на 24 травня усього прийнято до розгляду 7 петицій Переглянути

Остання відповідь

Заборона продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у внутрішніх дворах багатоквартирних житлових будинків

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

САДОВИЙ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ

Департаментом економічної політики розглянуто електронну петицію щодо «Заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у внутрішніх дворах багатоквартирних житлових будинків», яка набрала необхідну кількість голосів та скеровану управлінням «Секретаріат ради» листом від 19.04.2016 № 4-01-251.
Розміщення магазинів здійснюється відповідно до вимог Державних будівельних норм України «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення ДБН В. 22— 15— 2005».
Торгівля алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом регулюється Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Ст. 15-3 Закону визначено обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів.
Повноваження органів місцевого самоврядування щодо встановлення додаткових обмежень для реалізації алкогольних напоїв, відповідно до чинного законодавства, на сьогодні відсутні.
Відтак, у м. Львові 7-8 квітня 2016 року відбувся IV Всеукраїнський форум місцевого самоврядування. Згідно з прийнятою Резолюцією Форуму, враховуючи обговорення за участі представників органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних проектів і програм, громадського суспільства, експертної та наукової спільноти, з метою обмеження продажу алкоголю запропоновано внести зміни до ст.15 «Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», а саме:
- Повернути органам місцевого самоврядування повноваження щодо обмеження часу та місць реалізації алкогольних напоїв. Зокрема, обмежити розміщення торгівельних закладів біля дошкільних, шкільних та учбових закладів, спортивних та дитячих установ, майданчиків, біля студентських гуртожитків, лікувальних та оздоровчих закладів, у внутрішніх дворах житлових будинків.
- Внести зміни до ч.3 ст.15-3, доповнивши абзацом наступного змісту «дозволити органам місцевого самоврядування приймати рішення про обмеження торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом, встановлення режиму продажу та місць торгівлі».
Резолюцію IV Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування скеровано у центральні органи влади.
Відтак, питання врегулювання розміщення магазинів з реалізації алкогольних напоїв у внутрішніх дворах багатоквартирних житлових будинків буде можливо розглянути після внесення змін до законодавства.
Даний висновок погоджено з постійною депутатською комісією конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва.

Станом на 24 травня надано відповідь на 10 петицій Переглянути