Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Продовжити маршрут автобуса № 18 до агрофірми "Провесінь" (вул. Тракт Глинянський) 1004 9
ПОБУДУВАТИ В НАЙКОРОТШИЙ ТЕРМІН СМІТТЄПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД 959 34
Про підтримку Андрія Садового на посаді мера Львова 877 37
Створити базу викрадених велосипедів 600 7
ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ ЛЬВОВА У КОНКУРСІ МІСТ НА ПРОВЕДЕННЯ ФІНАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ ЄВРОБАЧЕННЯ 2017 В УКРАЇНІ 461 19
Відставка Садового А. І. з посади мера Львова 345 35
Встановлення сміттєвих урн на вулицях. 273 23
Модернізація громадського транспорту 208 1
Заборонити приносити штучні пластикові квіти на кладовище 199 8
ПОБУДУВАТИ В НАЙКОРОТШИЙ ТЕРМІН СМІТТЄПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД 959 34
Про підтримку Андрія Садового на посаді мера Львова 877 37
Відставка Садового А. І. з посади мера Львова 345 35
Побудова у Львові Льодової Арени у рамках програми "Хокей України" 192 40
Створити робочу групу для побудови заводу з переробки сміття на околиці сміттєзвалища КМП "Збиранка" 187 35
Остаточно заборонити дитячі машинки біля Оперного театру 181 37
Відновлення структури Львівської дитячої залізниці 150 41
Посилення контролю за графіком маршруток. 148 37
Заборонити комунальним службам зафарбовувати будинок вибірковими шматкамиі жовтою (чи будь-якою іншою) фарбою. Підтримка тільки комплексного фарбування всієї будівлі одразу. 136 37
Концепція соціально-економічного розвитку Львівської області 385 56
Відновлення витверезників, або створення притулку для людей в алкогольному сп'янінні 115 56
Кондиціонери в громадському транспорті 50 55
Скасування ухвали Львіської міської ради № 399 від 21.04.2016 37 55
Встановити обов'язковість для продавців напоїв прийняття пустих пляшок взамін повних 27 55
Ні, стражданню коней!!! 21 57
Оприлюднити детальну інформацію з чого складаєтся тариф в 4 грн. за проїзд в маршрутних таксі 20 55
Закриття підземного переходу В.Великого-Стрийська 20 57
У Львові на території спортивно-оздоровчого комплексу "Спартак"(вул.Гетьмана І.Мазепи-вул.Замарстинівська) має бути басейн під відкритим небом 18 57
Денацизація м.Львова 14 55
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Відставка Садового з посади мера Львова 1263 9 червня 13
Про перенесення авторинку з вул.Перфецького 1028 10 травня 0
Багаторівневий наземний паркінг у центрі Львова 1034 25 квітня 0

Станом на 26 червня усього прийнято до розгляду 3 петиції Переглянути

Остання відповідь

Онлайн-оформлення допомоги при народженні дитини

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

САДОВИЙ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ

Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики (далі – управління соціального захисту) спільно із постійною депутатською комісією гуманітарної політики розглянуло електронну петицію «Онлайн – оформлення допомоги при народженні дитини».
У рамках виконання делегованих державою повноважень структурними підрозділами виконавчих органів міських рад (далі – органи соціального захисту) відповідно до норм чинного законодавства України здійснюється призначення та виплата ряду державних допомог, у т. ч. допомоги при народженні дитини.
Питання призначення та виплати допомоги при народженні дитини врегульовано Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (далі – Закон) та Порядком призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1751 (далі – Порядок № 1751).
Відповідно до ст. 11 Закону та п. 11 Порядку № 1751 для призначення допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та свідоцтва про народження дитини подається одним з батьків (опікуном), з яким постійно проживає дитина, заява за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення (Мінсоцполітики), та копія свідоцтва про народження дитини.
Опікуни подають, крім зазначених документів, копію рішення про встановлення опіки.
Окрім того, п. 43 Порядку № 1751 передбачено, що документи, необхідні для призначення державної допомоги сім'ям з дітьми, подаються особою, яка претендує на призначення допомоги, особисто.
Згідно із наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 19.09.2006 № 345 «Про затвердження Інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги» (зі змінами) приймання заяви та документів для надання усіх видів соціальної допомоги здійснюється спеціалістом з прийому безпосередньо від заявника, його опікуна або іншої особи за відповідним дорученням, завіреним у встановленому порядку, у тому числі лікарем лікарняної установи, де перебуває заявник, у випадках, коли це передбачено чинним законодавством.
Отже, можливість подання зазначених документів у тій чи іншій формі у мережі Інтернет для одержання певного виду державної допомоги (в тому числі допомоги при народженні дитини) на даний час не передбачена відповідними нормативними актами та потребує внесення змін до законодавства, що регулює дане питання.
Враховуючи зазначене, за рішенням постійної депутатської комісії гуманітарної політики від 02.06.2016 розгляд електронної петиції «Онлайн – оформлення допомоги при народженні дитини» було винесено на спільне засідання з іншими постійними депутатськими комісіями.
За результатами спільного засідання постійної комісії гуманітарної політики та постійної комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва вирішено підтримати петицію та рекомендувати управлінню соціального захисту скерувати звернення за підписом Львівського міського голови на ім'я Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з проханням розглянути можливість внести зміни до національного законодавства України щодо надання права громадянам України отримувати допомогу при народженні дитини та інші види державних допомог шляхом подання заяв у онлайн режимі (в електронній формі).
Таким чином, зважаючи на вищевикладене, управлінням соціального захисту з метою вирішення питання, порушеного у Вашій петиції, будуть скеровані відповідні звернення.

З повагою,
В.о. начальника управління І.Кобрин