+ ще 121 громадa!

Створити базу викрадених велосипедів

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Кількість велосипедів на дорогах Львова неухильно збільшується, пропорційно збільшується і кількість крадіжок велосипедів. Такі крадіжки майже завжди залишаються не розкритими.
В умовах економічної кризи багато хто не може дозволити собі купити нового велосипеда, а тому шукає вживаних. Перевірити, чи такий велосипед не є краденим, покупець не має можливості.
Поряд з тим, кожен велосипед має на собі серійний номер, який власник вказує поліції у заяві про крадіжку, і за яким його можна було би знайти, або відсутність якого вже би створювала підозру при його купівлі. Також при поданні заяви про крадіжку власник зазначає особливі прикмети велосипеда і часто надає його фотографію. Але загальної бази, в якій би усе це зазначалося, поліція не має і за день-два велосипеди перестають розшукувати.
Разом з тим, наявність бази крадених велосипедів дала би можливість хоча б добросовісним набувачам перевірити, чи продаваний велосипед не є краденим, вже не кажучи про таку ж можливість для поліцї.
Правоохоронним органам кошти на такі цілі не видіяють і невідомо, чи виділять в майбутньому. Тому пропоную, щоб місцева влада Львова, як міста дружнього до велосипедистів, взяла такі витрати на себе, і створила базу викрадених велосипедів, в якій можна вказати марку та номер викраденого велосипеда, при можливості, його фотографію і особливі прикмети, та забезпечити вільний доступ користувачів до такої бази.

Дата створення:

Станом на 19 серпня петицію підписали 610 осіб з 500 необхідних.