реальна проблема із попрошайками в центрі. Обличчя міста - яке воно?

ІНШІ

З настанням тепла в центрі міста значно (просто неймовірно сильно) виросла кількість попрошайок із малими дітьми, наколеними собаками, просто хворих чи навіть здорових, що вдають із себе хворих. Якщо пройтися від памятника Міцкевича до Оперного - можна нарахувати навіть до 15 людей на одній вулиці.

Я вважаю, що це ненормальне явище для культурної столиці України. Зжалився, дав одному, другому, але це не міняє загальну куртину - їм не стало від цього краще чи легше. З дня в день одні і ті ж люди і на тих же місцях - посеред тротуару, прямо на пішохідному біля оперного чи на будь-якому виступі будинку. Одним словом - на так званих місцях заробітку.

Я пропоную взяти це негативне явище - і вирішити як проблему на рівні міста. Мені подобається приклад міста Кракова, де встановили погодинний податок (і то не малий) із такого виду заробітку. Видається спеціальний дозвіл на це, а хто немає дозволу - "страж мєйска" одразу накладе штраф, а то і взагалі у відділок заберуть для вияснення причин. На даний момент там у центрі лише одні професійні музиканти, яких приємно слухати. Це створює хорошу атмосферу у центрі і залишає приємні враження на душі.

Мені дуже сумно бачити, коли на проспекті свободи, де стільки туристів, які приїхали подивитися на справжній Львів, на центр - обличчя міста і мусять бачити таку картину із попрошайками на кожному кроці.

Я дуже вірю і надіюся на підтримку, що дана проблема у моєму прекрасному Львові буде вирішена! Є багато способів - від заборони цього явища до компромісного рішення із податком за місце.

Дякую за розуміння і підтримку!

Дата створення:

Станом на 23 травня петицію підписали 26 осіб з 500 необхідних.