+ ще 134 громади!

Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси!

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Функціонал маршруток не справляється з пасажиропотоком сучасного міста Львова: вони переповнені, брудні та зрештою небезпечні для життя. Задля збільшення прибутку водії переповнюють маршрутні таксі людьми, які змушені подекуди годинами стояти в жахливих умовах.

У зв'язку з цим мешканці міста Львова ВИМАГАЮТЬ:

1) Разом з експертами з транспортного планування, мешканцями міста та приватними перевізниками провести транспортне моделювання міста Львова та розробити дворічний план повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

2) Забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю.

3) Встановити електронне табло з часом прибуття транспорту на зупинках.

Що це дасть місту?

1) Комфортні умови проїзду в громадському транспорті для мешканців міста.

2) Зниження рівня забруднення міста шкідливими викидами. Під час розробки плану відмови від маршрутних таксі перевагу слід віддати екологічно чистому транспорту, а саме тролейбусам та електроавтобусам.

3) Інклюзивність громадського транспорту

4) Розвантаження вулиць міста, адже велика кількість водіїв та пасажирів автомобілів пересяде на зручний громадський транспорт.

Успішні європейські країни відмовились від маршрутних таксі. Пора і в Україні покінчити з 'лихими 90-ми'. З якого міста, якщо не Львова почати ці зміни?

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 22 лютого петицію підписали 681 особа з 500 необхідних.