Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Организация утилизации люминесцентных и энергосберегающих лапм и других вредных отходов 204 11
Признать мариупольских бездомных котов частью экосистемы города 191 63
СНИЖЕНИЯ ТАРИФА НА ГОРЯЧУЮ ВОДУ И КОНДИЦИОНИРОВАНИЕ КРАРТИР СИСТЕМОЙ ЦЕНТРАЛЬНОГО ОТОПЛЕНИЯ 172 4
счётчики азовгаза 169 26
Проезд в маршрутных такси для горожан 167 69
Продление троллейбусного маршрута № 2 до микрорайона Восточный 154 38
Штрафные санкции за выгул домашних животных на территориях школ,игровых площадок,футбольных полей. 144 48
Открытие в Левобережном районе бассейна и стрелкового тира 124 11
Озеленение города Мариуполя 123 75
Вернуть MсDonald's (МакДональдз) в Мариуполь 109 25
Признать мариупольских бездомных котов частью экосистемы города 191 63
Проезд в маршрутных такси для горожан 167 69
Озеленение города Мариуполя 123 75
Дострокове завершення опалювального сезону 107 73
Отслеживание всего городского транспорта 102 75
Построить или восстановить на Левом берегу Кинотеатр. 86 74
Беспалтный проезд детям 85 73
Нестандартизированные лежачие полицейские 75 69
Велосипедные дорожки для альтернативного транспорта 68 75
Пам'ятник Дарту Вейдеру на пл. Свободи 64 73
НОВУЮ ЖИЗНЬ ТРУБОПРОВОДАМ! УМЕНЬШЕНИЕ ЦЕНЫ ПОТРЕБИТЕЛЯМ СНИЖЕНИЕМ ПОТЕРЬ! 24 84
Футбольное поле около школы № 36 11 88
Велосипедная дорожка на улице Набережная 11 88
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Восстановить автобусный маршрут №100 250 30 березня 14
Электронный билет в общественном транспорте 256 28 березня 12
Открытие новых маршрутов между Левобережным и Кальмиусским районами 268 20 березня 4

Станом на 30 березня усього прийнято до розгляду 3 петиції Переглянути

Остання відповідь

Снизить тариф на холодную воду для населения

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Євгене Юрійовичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, Вашу електрону петицію щодо «Зниження тарифу на холодну воду для населення» розглянуто.
За результатами розгляду повідомляємо про наступне.
Відповідно до Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», Указу Президента України від 10 вересня 2014 року № 715 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» до повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, належить, зокрема, встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, тарифів на комунальні послуги (постачання холодної та водовідведення) суб'єктам природних монополій та суб'єктам господарювання на суміжних ринках у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення, ліцензування діяльності яких здійснюється Комісією.
Згідно відповіді Маріупольського РВУ КП “Компанія “Вода Донбасу” від 06 березня 2017 року за №176/12 на претензію Комунального підприємства “Маріупольське ВУВКГ” щодо якості питної води та можливості зменшення плати за надання послуг з централізованого водопостачання нас було повідомлено про настання форс-мажорних обставин, та настання яких було підтверджено висновком Торгово-промислової палати №2005/12.12.03 від 03.07.2014 року, що в силу ст. 263 ГК України звільняє сторону, для якої вони настали, від матеріальної відповідальності за невиконання договірних зобов'язань.
Окрім цього, нас було повідомлено про те, що незважаючи на погіршення якості води, тарифи на послуги водопостачання, що надаються Маріупольським РВУ КП “Компанія “Вода Донбасу” комунальному підприємству “Маріупольське ВУВКГ” не підлягають зменшенню, та запропоновано у разі незгоди в постачанні питної води, якості що тимчасово, через наявність форс-мажорних обставин, не відповідає чинним нормам — припинити водопостачання з резервного Старо-Кримського водосховища до моменту відновлення подачі питної води з каналу Сіверський Донець-Донбас, Північно-Донбаського водопроводу тощо.
Механізми формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб’єктів природних монополій, а також тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та/або водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з централізованого водопостачання та/або водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКП, встановлені постановами національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 10.03.2016 року за №302 та №303 відповідно.
Враховуючи зазначене, повідомляємо, що чинними порядками формування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення не передбачено можливості зменшення тарифів внаслідок неналежного виконання зобов'язань постачальником - Маріупольського РВУ КП “Компанія “Вода Донбасу”, обумовленого настанням форс-мажорних обставин.

Станом на 30 березня надано відповідь на 47 петицій Переглянути