Мариупольский фестиваль

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Сделать Мариупольский фестиваль "Мариуполь Фест" ежегодным.Он придаст изюминку городу и привлечет множество туристов со всей страны на время проведения фестиваля.

Шановний Романе Ігоровичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція про щорічне проведення Маріупольського фестивалю «MRPL.City» розглянута.
За результатами розгляду петиції повідомляємо про наступне.
З метою організації змістовного дозвілля жителів та гостей міста, популяризації культурного потенціалу м. Маріуполя, згідно розпорядження міського голови від 17.05.2017 №182р «Про організацію молодіжного фестивалю MRPL.CITY» в період з 07 липня по 09 липня 2017 року на території пляжу сел. Піщаний, м.Маріуполя було успішно проведено музичний фестиваль за участю відомих українських та зарубіжних виконавців.
Відповідно до Стратегії розвитку міста Маріуполя – 2021, що була затверджена рішенням міської ради від 29.06.2017, основними проблемами галузі культури на теперішній час є нестача символічних подій і об’єктів у місті, що підвищують імідж Маріуполя серед місцевого населення і гостей міста.
З огляду на це, ключовими показниками реалізації Стратегії серед інших визначено кількість міських культурних подій та кількість туристичних «магнітів» - символів у Маріуполі, а пріоритетними завданнями для їх виконання стало створення нової позитивної культурної повістки у місті, розвиток молодіжної культури, а також популяризація існуючих та створення нових туристичних символів.
Отже, ґрунтуючись на Стратегії розвитку міста Маріуполя – 2021, зокрема на розділі «Нова культурна платформа», подібні масштабні культурні заходи є символічними подіями, покликаними підвищувати імідж Маріуполя серед його жителів та гостей міста.
Зважаючи на це, а також на численні позитивні відгуки від учасників та гостей фестивалю, беручи до уваги позитивний досвід проведення фестивалю у 2017 році, організаційним комітетом фестивалю та виконкомом міської ради розглядається можливість проведення даного фестивалю у 2018 році. При розробці та погодженні проекту Програми економічного та соціального розвитку м. Маріуполя на 2018 рік включено заходи та закладено фінансування з його організації та проведення. У разі, якщо молодіжний фестиваль MRPL.CITY-2018 матиме такий саме, або більший успіх серед місцевого населення та гостей Маріуполя, буде розглядатися рішення щодо надання йому статусу щорічного Міського фестивалю.
Дякуємо Вам за активну громадянську позицію.