Против огромных ОЧЕРЕДЕЙ в пасспортном и пенсионном фонде

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Шановні співгромадяни!
В Пенсійному фонді Центрального району м. Маріуполя навіть інваліди не можуть потрапити на прийом просто для видачі інвалідного посвідчення. Черги просто жахливі: на прийом записують більше ніж через місяц (!) Через велику кількість відвідувачів і відносно малу кількість співробітників пенсійого фонду вкрай важко навіть отримати інформацію про те, з якими документами слід приходити на прийом з конкретного питання (співробітниця, яка записує на прийом цього не знає, а відправляє до кабінету до якого, власне, і склалася черга вже більше ніж на місяць вперед).
Через те, наприклад, інвалід не може отримати просто посвідчення, а, відповідно і отримати пільги, навіть на проїзд. Таким чином, людина, якій законами України забезпечені пільги, має витрачати гроші на те, що має отримувати безкоштовно. Бо без посвідчення практично неможливо ці пільги отримати.
До того ж, навіть коли після неймовірно довгої черги людина таки потрапить на прийом, щоб здати документи, написати заяву, тощо, чекати видачі посвідчення доводиться ще кілька місяців (!) Це при тому, що інвалідність продожують кожного разу лише на рік.
Крім того, подібна ситуація склалася і в Паспортному столі і Центрі надання адміністративних послуг.
Наприклад, просто щоб здати паспорт, який підлягає обміну, або отримати загранпаспорт, також треба очікувати дуже великий час. Автор цього звернення став свідком ситуації, коли просто щоб здати паспорт на заміну, довелося приблизно місяц ходити в паспортний стол і відмічатися в черзі. А термін заміни паспорта тим часом вичерпався і громадянин України вимушений жити в зоні АТО без діючого документа, який підтверджує його особистість. Це при тому, що виїжджати з міста та навіть ходити по вулиці після 22:00 без паспорта не можна (!).
Переконливо просимо Вас терміново оптимізувати роботу і розширити штат спеціалістів Пенсійного фонду в м. Маріуполі, зокрема, в Центральному районі, для того щоб інваліди і пенсіонери могли отримувати гарантовані їм державою пільги своєчасно. А також оптимізувати роботу, та, за необхідності, розширити штат працівників Паспортного столу та Центру Надання Адмінистративних послуг в м. Маріуполі.
Ці питання набувають особливої актуальності через складну політичну ситуацію в Донецькій області і сьогодні нашим громадянам як ніколи важливо побачити, що держава про них піклується!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 25 вересня петицію підписали 149 осіб з 250 необхідних.