Закрытие ДК "Азовсталь"

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Закриття ДК " Азовсталь"

Шановний Вадиме Сергiйовичу.

Ми, батьки дiтей, якi займаються у хореографiчному гурку" Райдуга" в примiщеннi ДК" Азовсталь" ,звертаємось до Вас з проханням. Дозволити нашому гуртку залишитися в цьому примiшеннi, на базi фiлармонii. Так як з 01.01.2018р всi дiючи колективи прекращають свою дiяльнiсть. " Райдуга" є переможцем та призером багатьох конкурсiв мiжнародного значення. У гуртку замається 200 дiвчаток та хлоцiв, серед них є бiженцi та дiти, батьки яких є учасниками АТО. На данний час є велика верогiднiсть, що гурток не буде працювати i дiти залишаться просто неба, а так-як Марiуполь є прифронтовим мiстом - це дуже небезпечно. З великою надiєю на Вас, батьки.

Автор Полякова С.В.

Шановна Світлано Василівно!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція щодо припинення діяльності творчого колективу «Радуга» у Палаці культури «Азовсталь», розглянута.
За результатами розгляду петиції повідомляємо про наступне.
В рамках Стратегії розвитку міста Маріуполя, одними з основних напрямків та завдань галузі культури є акцент на розвиток та підтримку творчості, мистецької діяльності дітей та молоді, виявлення активних талановитих маріупольців, підвищення відвідуваності мешканцями культурно-масових заходів, залучення до активної участі у творчих колективах установ культури у місті.
Зокрема, з метою розвитку та відродження національної музичної культури України, підвищення ефективності діяльності концертних організацій, виявлення професійного культурного потенціалу та задоволення потреб у сфері етичного та естетичного виховання громадян міста Маріуполя, згідно рішення міської ради від 25.07.2017 №7/20-1716 «Про створення комунального закладу «Маріупольська камерна філармонія», шляхом реорганізації (злиття) трьох міських комунальних оркестрів, створено Маріупольську камерну філармонію, яка буде розміщуватися у Палаці культури «Азовсталь» відповідно до рішення міської ради від 25.10.2017 №7/22-2062 «Про прийняття до міської комунальної власності майна ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «Металургійний комбінат «АЗОВСТАЛЬ».
Приймаючи до уваги значні творчі досягнення колективу зразкового ансамблю танцю «Радуга», департаментом культурно-громадського розвитку міської ради буде надано сприяння щодо збереження та подальшої роботи колективу в приміщенні Палацу культури Азовсталь». При цьому, працевлаштування керівника зазначеного колективу буде можливим у міському комунальному закладі клубного типу на посаду керівника гуртка, в рамках чинного законодавства України.
Дякуємо за Вашу активну громадянську позицію.