Створення пам'тного знаку миргородським кобзарям на місці де був розташований пам'ятник Леніну.

Відзначення історичного внеску кобзарського руху на миргородщині в розвитоку духовності і в формуванні національної свідомості як мешканців Миргородщини, Полтавщини, України. Пропонуємо, увіковічити пам'ять кобзарів Миргорода і Миргородського краю, створивши пам'ятний знак у вигляді кобзаря який грає на бандурі або кобзі думу. Роботи виконати за рахунок місцевої громади та залученням спонсорських коштів меценатів та спонсорів з Миргорода, Миргородського краю та всіх небайдужих українців.

Шановний Миколо Івановичу,

дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість до питань розвитку та привабливості міста. На Вашу петицію щодо створення пам’ятного знаку миргородським кобзарям на місці, де був розташований пам’ятник Леніну, повідомляємо, що дане питання було розглянуто на засіданні архітектурно – містобудівної ради 26.08.2016р.
Вищевказаною радою рекомендовано до знесення гранітний постамент, розміщений в сквері на розі вулиць Старосвітська та Гоголя, та не рекомендовано на даний час встановлювати будь – які пам’ятні знаки та монументи в цьому сквері до розробки спеціалістами концепції (програми) благоустрою вищевказаної території. Щодо встановлення пам’ятного знаку миргородським кобзарям та бандуристам, як мистецького пам’ятника, біля якого доцільно проводити громадські заходи культури, доречніше розміщати в парковій зоні зі значними вільними площами. Так як Ваша петиція доречна, пропозиція слушна, то при наявності коштів в міському бюджеті, необхідних для розробки проектної документації, виготовлення та встановлення пам’ятника, дане питання буде розглянуто по суті.

Петицію підписали 103 особи з 100 необхідних.