Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Про прийняття Статуту громади міста Обухова Київської області 101 15 листопада 11
Організація груп продовженого дня в загальноосвітніх навчальних закладах м. Обухова за рахунок коштів місцевого бюджету 100 15 листопада 11
Підземний/наземний пішохідний перехід нижнє озеро 109 8 листопада 4

Станом на 18 листопада усього прийнято до розгляду 4 петиції Переглянути

Остання відповідь

Узаконення благодійності у школах, стоп поборам

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛЕВЧЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

Розглянувши петицію № 14 від 17.10.2017 року «Узаконення благодійності у школах, стоп поборам» управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради повідомляє, що відповідно до Положення про централізовану бухгалтерію управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради, затвердженого наказом управління освіти від 04.01.2011 №2, централізована бухгалтерія управління освіти забезпечує складання і надання кошторисної, звітної, фінансової документації, фінансування установ і закладів освіти, згідно із затвердженими кошторисами. На виконання основних завдань в УДКСУ в Обухівському районі відкриті рахунки:
- для надходження і використання коштів загального фонду з державного бюджету;
- для надходження і використання коштів з місцевого бюджету;
- для надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги що надаються установами згідно з їх основною діяльністю, від оренди майна, батьківської плати за харчування дітей в ДНЗ;
- для надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень (дарунки від фізичних осіб, підприємств та організацій в натуральній формі);
- для надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (бюджет розвитку міста).
Наказом Міністерства освіти і науки України від 02.06.2004 №440 затверджено Примірне положення про батьківські комітети (ради) загальноосвітнього навчального закладу, які можуть створювати благодійні фонди відповідно до чинного законодавства, у т.ч. контролювати надходження і розподіл грошей, брати участь у вирішенні інших питань, передбачених статутом цих фондів. Примірне положення про батьківські комітети (ради) дошкільного навчального закладу затверджено наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 26.04.2011 року №398. Прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб повинен відбуватися виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов’язковим оформленням необхідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку.
За ініціативою батьківської громадськості в навчальних закладах міста створюються благодійні фонди, які мають право відкрити рахунки в будь – якій банківській установі. Контроль за надходженням та використанням цих коштів здійснює Наглядова рада фонду і батьківська громадськість. Втручання в діяльність благодійного фонду керівникам навчальних закладів, педагогічним працівникам заборонено.

Станом на 18 листопада надано відповідь на 14 петицій Переглянути