Про прийняття Статуту громади міста Обухова Київської області

ІНШІ

Статтею 5 Конституції України закріплений принцип народовладдя, а це означає, що народ здійснює публічну владу самостійно і незалежно, виключно у своїх інтересах.
На сьогоднішній день Статут територіальної громади набирає вагомого значення при вирішенні низки питань місцевого масштабу. Цей локальний нормативно-правовий акт має, насамперед, детально визначати правовий статус територіальної громади нашого міста та конкретизувати його конституційну, муніципальну, цивільну та адміністративну правосуб’єктність. Вважаю, що розробка, прийняття та затвердження Статуту територіальної громади стане одним із первинних кроків у процесі реалізації інтересів громади.
З метою взаємодії громади з органом місцевого самоврядування та вирішення таких важливих питань для громади нашого міста як: порядок організації громадських слухань, порядок проведення загальних зборів громадян за місцем проживання, порядок внесення місцевих ініціатив на розгляд ради, самоорганізація населення та інше, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» вимагаю розробити та прийняти Статут територіальної громади міста Обухова.

Прошу небайдужих обухівчан підтримати мою петицію!

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 22 листопада петицію підписали 101 особа з 100 необхідних.