+ ще 134 громади!

Про прийняття Статуту громади міста Обухова Київської області

ІНШІ

Статтею 5 Конституції України закріплений принцип народовладдя, а це означає, що народ здійснює публічну владу самостійно і незалежно, виключно у своїх інтересах.
На сьогоднішній день Статут територіальної громади набирає вагомого значення при вирішенні низки питань місцевого масштабу. Цей локальний нормативно-правовий акт має, насамперед, детально визначати правовий статус територіальної громади нашого міста та конкретизувати його конституційну, муніципальну, цивільну та адміністративну правосуб’єктність. Вважаю, що розробка, прийняття та затвердження Статуту територіальної громади стане одним із первинних кроків у процесі реалізації інтересів громади.
З метою взаємодії громади з органом місцевого самоврядування та вирішення таких важливих питань для громади нашого міста як: порядок організації громадських слухань, порядок проведення загальних зборів громадян за місцем проживання, порядок внесення місцевих ініціатив на розгляд ради, самоорганізація населення та інше, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» вимагаю розробити та прийняти Статут територіальної громади міста Обухова.

Прошу небайдужих обухівчан підтримати мою петицію!

Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова від 26 жовтня 2017 року щодо прийняття статуту громади міста Обухова Київської області, автором якої Щеголенко Н.О., і яку підтримали 100 мешканців міста Обухова, відповідно до статей 26, 59,73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №85-06-УІІ, з метою прийняття статуту вже об’єднаної територіальної громади:, враховуючи те, що: у даний час здійснюється формування законодавчого поля для діяльності громад в умовах децентралізації, реформування житлово-комунального господарства населених пунктів, приведення законодавства України до європейських стандартів; переважна більшість відносин у діяльності територіальної громади міста та сіл міської ради на даний час урегульовані чинним законодавством та локальними актами міської ради; а також рекомендації постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності та правопорядку;
ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА В И Р І Ш И ЛА:
1. Доручити виконавчому комітету розпочати роботу з розробки, обговорення та затвердження статуту територіальної громади міста Обухова та сіл міської ради у 2018 році.
2.Секретарю міської ради оприлюднити рішення в установленому порядку у міській газеті та на веб - сайті міської ради.
рішення
від 30 листопада 2017 №635-28-УІІ

Петицію підписали 101 особа з 100 необхідних.