Підтримка онкохворих

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

У 2016 році завершилася десятирічна державна програма «Онкологія». У міністерстві охорони здоров’я заявляють, що хвилюватись не потрібно, і фінансування на лікування онкохворих збільшено з 397 млн грн в 2016 році до 445 млн грн у 2017 році. Але, за словами того ж МОЗ, це покриває лише одну п’яту потреби.
На Полтавщині близько 40 тисяч онкохворих. Але серед програм по охороні здоров’я, які фінансують з обласного бюджету, немає такої, що дозволяла б виділяти кошти на лікування хоча б дітей.
Тож проблему вирішують хто як може – через благодійні фонди, флешмоби по збору коштів, одноразові виплати матеріальної допомоги від місцевої та обласної влади тощо. Це – хаотичні відгуки на відчайдушні крики батьків про порятунок їх дітей.
Прошу розглянути можливість створення програми обласного бюджету, яка дозволить хоча б частково але організовано фінансувати лікування дітей з онкологією.
(текст петиції можна уточнювати, змінювати - аби було про створення обласної Програми допомоги онкохворим).

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 18 листопада петицію підписали 3 особи з 1000 необхідних.