Створення цільової обласної програми для лікування онкохворих дітей

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

У 2016 році завершилася десятирічна державна програма «Онкологія». У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що хвилюватись не потрібно, і фінансування на лікування онкохворих збільшено з 397 млн грн в 2016 році до 445 млн грн у 2017 році. Але, за словами МОЗ, це покриває лише п’яту частину від потреби.
На Полтавщині близько 40 тисяч онкохворих. Але серед програм по охороні здоров’я, які фінансують з обласного бюджету, немає такої, яка б дозволяла виділяти кошти на лікування хоча б дітей.
Тож проблему вирішують хто як може – через благодійні фонди, флешмоби по збору коштів, одноразові виплати матеріальної допомоги від місцевої та обласної влади тощо. Це – хаотичні відгуки на відчайдушні крики батьків про порятунок їх дітей.
Прошу розглянути можливість створення цільової обласної програми на найближчі 5 років (2018– 2022 роки), яка дозволить хоча б частково фінансувати лікування дітей з онкологією.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 25 вересня петицію підписали 20 осіб з 1000 необхідних.