Єдина система

Детская площадка в парке г. Ромны 7 44
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Звільнити судимого директора КП "Ромнитеплосервіс" Воскресу Юрія з посади

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

САЛАТУН СЕРГІЙ АНДРІЙОВИЧ

На шостій сесії Роменської міської ради 28.01.2016 було розглянуто електронну петицію «Звільнити судимого директора КП "Ромнитеплосервіс" Воскресу Юрія з посади».
Міська рада вирішила не підтримати цю електронну петицію.

ВІДПОВІДЬ
на електронну петицію «Звільнити судимого директора КП "Ромнитеплосервіс" Воскресу Юрія з посади»
(ПІДТРИМАНО Рішення Роменської міської ради 28.01.2016)

Комунальне підприємства «Ромнитеплосервіс» Роменської міської ради (надалі –підприємство) діє на основі використання комунального майна, що є власністю громади міста Ромни. Найвищим органом управління підприємства є Роменська міська рада.
Прийняття на роботу керівника підприємства, установи і організації, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ромни здійснюється шляхом укладання з ним контракту міським головою, який діє на підставі пункту 10 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Відповідно до статті 65 Господарського кодексу України у контракті визначається строк найму, умови звільнення з посади.
09.12.2014 між міським головою Салатуном С.А. і Беседою В.К. було укладено контракт на строк до 08.12.2015.
Відповідно до пункту 5.6 цього контракту за два місяці до закінчення терміну дії він може бути за угодою сторін продовжений або укладений на новий термін.
У зв’язку з тим, що міському голові стало відомо про незаконне відчуження майна комунальним підприємством без відповідного погодження з міською радою, Беседі В.К. було запропоновано укладення з ним контракту терміном на 2 місяці з метою з’ясування обставин справи, але Беседа В.К. відмовився від цієї пропозиції.
У провадженні Роменського міськрайонного суду Сумської області перебуває справа за № 585/3830/15-ц за позовом Беседи В.К. до Роменської міської ради, комунального підприємства «Ромнитеплосервіс» Роменської міської ради, третя особа: міський голова Салатун С.А. про визнання розпорядження міського голови та контракту недійсними, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.
14.12.2015 між міським головою Салатуном С.А. і Воскресою Ю.А. було укладено контракт на строк до 13.03.2016.
Проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад керівників комунальних підприємств, чинним законодавством не передбачено.
Таким чином, при укладанні контракту у міського голови не було підстав, які б перешкоджали його укладенню.
Для підтвердження чи спростування наявності факту судимості Воскреси Ю.А. надано запит до відповідних органів.
Наявність допусків та дозволів для здійснення технічного обслуговування теплових мереж у директора є необов’язковою, оскільки на підприємстві визначено відповідальну особу, яка їх має.
Факти, викладені в електронній петиції, не є підставою для звільнення Воскреси Ю.А. з посади директора комунального підприємства «Ромнитеплосервіс».
Питання щодо здійснення реорганізації шляхом злиття комунальних підприємств «Ромнитеплосервіс» і «Ромникомунтепло» не розглядається.

Секретар міської ради В.М. Мицик

Сосненко 2 11 87