відновлення руху поїзда Кременчуг-Київ

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пасажирський поїзд Кременчук-Київ був прекрасною альтернативою дорогущим
маршруткам Суми-Київ. Був він не довго, але люди його оцінили за те що до столиці можна було добратися швидко, комфортно і дешево. В наш тяжкий економічний час жителі міста були зраділи такій можливості проїхати хоч трохи дешевше. Та з невідомих причин, саме перед новорічними святами коли пасажиропотік збільшуеться,, поїзд відмінили. На нашу думку мабуть сумські
хазяїни маршруток сходили куди треба. .А де ж наша місцева влада, депутати?.
Чому не співпрацюють з відповідними органами по розвитку трпнспорту. Чому
маючи в місті залізницю немае жодного поїзда республіканського чи міжнародного значення? Верніть поїзд до Киева через Ромни.

Дата створення:

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян», оскільки електронна петиція «Про відновлення руху поїзда «Кременчук – Київ» в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на підтримку, її розглянуто як звернення громадян.
З метою вирішення питання щодо відновлення руху пасажирського поїзда «Кременчук – Київ» було надіслано відповідні клопотання до Сумської обласної державної адміністрації, Міністерства інфраструктури України і Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».
У результаті було отримано такі роз’яснення:
ПАТ «Укрзалізниця» в умовах гострого дефіциту рухомого складу і фінансових ресурсів зацікавлене в їх раціональному використанні; тому у змінах, які відбуваються, переважно враховуються економічні, технічні та технологічні чинники організації пасажирських перевезень;
проїзд пасажирів зі станцій дільниці Ромодан – Ромни – Бахмач у напрямку м. Києва забезпечується поїздами № 760/759 Кременчук – Бахмач та № 779 Суми – Київ з пересадкою на станції Бахмач – Пасажирський, у зворотньому напрямку – поїздами № 234 Хмельницький – Лисичанськ та № 760/759 Кременчук – Бахмач з пересадкою на станції Ромодан;
ураховуючи практичну відсутність попиту пасажирів на проїзд у прямому сполученні Кременчук – Київ через Ромодан – Ромни – Бахмач, за умов існуючої можливості скористатися з цією метою вищезазначеним поїздом або альтернативним видом транспорту, відновлення курсування поїзда № 760/759 в сполученні Кременчук – Київ не планується.

Секретар міської ради В.М. Мицик

Микитченко 5 32 45
Янчук 5 32 92

Станом на 24 червня петицію підписали 65 осіб з 100 необхідних.