+ ще 121 громадa!

про заїзд маршруток Суми-Київ на автовокзал м.Роимни

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

В історичному минулому керівники м.Ромни думали про простих людей більше чим у наш час, було засновано два вокзали авто та залізничний рядом. Також були продумані та погоджені маршрути зручні для людей та гостей міста. А що маємо зараз? До м.Києва з автовокзалу не лишилось жодного рейсу, поїзд Кременчук-Київ відмінили. Тому до столиці роменчан безперебійно возять маршрутки сумських хазяїнів. Маршрутки звичайно комфортні, а вокзалом для всіх категорій населення м.Ромни та району служить продовольчий магазин-забігайлівка, без туалету та залу очікування, створюючи лице міста в негативних кольорах. Ще більшого негативу для мешканців міста та його гостей додають таксисти. У святкові дні та нічний час так "деруть" з земляків, збільшуючи тариф у 2-3 рази. Керівники міста, якщо ви не здатні зробити елементарний комфорт
на нинішньому пункті відправлення маршруток до столиці то проведіть переговори з сумськими хазяїнами про те, щоб їхній транспорт заходив до наших
відремонтованих і цивілізованих вокзалів. Адже плату за проїзд Ромни-Київ та Київ -Ромни вони беруть як із Сум та до м.Суми, а основний процент пасажиропотоку даних маршруток становлять жителі м.Ромни та району. Якщо ви нездатні провести такі переговори, то пустіть у нічний час хоч один черговий автобус який би зєднував наші цивілізовані вокзали з їхнім "дублером". Якщо ви і на це нездатні то навіщо ви нам ?

Дата створення:

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян», оскільки електронна петиція «Про заїзд маршруток «Суми – Київ» на автовокзал м. Ромни» в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на підтримку , її розглянуто як звернення громадян.
З метою вирішення порушеного Вами питання було надіслано відповідне клопотання до Управління Укрансбезпеки у Сумськії області.
У результаті було отримано таке роз’яснення:
зазначені перевезення здійснюються перевізниками в режимі нерегулярних, тобто на замовлення як разові перевезення груп людей за визначеним маршрутом на підставі укладання письмового договору між юридичною чи фізичною особою на одну окрему поїздку; під час цих перевезень водію забороняється здійснювати посадку-висадку пасажирів між початковим та кінцевим пунктами, встановлювати та стягувати плату за проїзд, здійснювати посадку пасажирів на зупинках автобусів з регулярним перевезенням;
через автостанцію м. Ромни здійснюють перевезення пасажирів перевізники, які визначені організатором перевезень, внесені до реєстру автобусних маршрутів та розкладом руху яких передбачено заїзд на АС;
враховуючи вищевикладене, це питання не може бути вирішено.

Секретар міської ради В.М. Мицик

Микитченко 5 32 45
Янчук 5 32 92

Станом на 23 серпня петицію підписали 20 осіб з 100 необхідних.