Єдина система

Відмінити рішення про розміщення МАФів навколо міської бібліотеки 214 75
Ціни на паливо необґрунтовано завищені. 176 13
Улучшение работы водоканала. 145 55
Петиція до Міської ради щодо повернення права на заповнення квитанцасниками помешкань, яке було скасовано в односторонньому порядку Слов'янським РЕМом 01.10.2016р.ій на електропостачання вл 140 43
Государственные предприятия и очереди в них 126 53
Проблема с такси 107 27
Передача в коммунальную собственность города спорткомплекса "Юность" 104 49
Запрет игровых автоматов 103 39
Ремонт тротуара возле школы искусств 96 5
Відмінити рішення про розміщення МАФів навколо міської бібліотеки 214 75
Ввести строгое наказание за выброс мусора в неположенных местах 66 82
сохранить вид на ж\д вокзал 55 82
Выравнивание грунтовых дорог 46 84
Провести газопостачання в с.Сидорове 33 64
Проблема с водой ул. Батюка, 34 23 68
Систематичне забруднення р.Бакай нечистотами 11 88
Произвести ремонт асфальта и выравнивание грунтовых дорог,Собачёвка 3 88
Выравнивание грунтовых дорог 46 84
Систематичне забруднення р.Бакай нечистотами 11 88
Произвести ремонт асфальта и выравнивание грунтовых дорог,Собачёвка 3 88
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Оснащение домов бесплатными теплосчетчиками 253 11 січня 7

Станом на 18 січня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Вимагаємо від Слов’янської міської ради заборонити збір готівкових благодійних внесків на потреби шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Яреміну Валерію Васильовичу

Шановний Валерій Васильович!

Слов’янська міська рада розглянула Вашу електронну петицію, яка подана 01 серпня 2016 року через веб-сайт Єдиної системи місцевих електронних петицій, стосовно збору коштів в навчальних закладах Слов'янської міської ради Донецької області та повідомляє наступне:
Фінансово-господарська діяльність навчальних закладів здійснюється відповідно до законів України «Про дошкільну освіту», "Про освіту", "Про загальну середню освіту", «Про запобігання корупції», «Про благодійництво та благодійні організації», відповідно до  Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2000 року № 1222 (зі змінами).
Відділом освіти 20.10.2016 року виданий наказ № 603 «Про дотримання чинного законодавства щодо отримання, використання та обліку благодійних (добровільних) внесків від юридичних та фізичних осіб», який ставить за мету дотримання  в дошкільних та загальноосвітніх навчальних  закладах вимог законодавства щодо ефективності та прозорості використання благодійних внесків, уникнення безсистемних та безконтрольних зборів коштів з батьків, попередження зловживань службовим становищем керівником і працівниками закладу,  забезпечення доступності, безоплатності освіти (додається). Вказаним наказом категорично заборонено працівникам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів здійснювати збір готівкових благодійних внесків.
Питання створення про робочих груп, діяльність яких спрямована на впорядкування використання благодійних внесків, необхідно вирішувати в кожному закладі безпосередньо батьками та особами, що надають благодійну допомогу. Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 червня 2004 р. N 440 затверджено Примірне положення про батьківські комітети (ради) загальноосвітнього навчального закладу, які можуть створювати благодійні фонди відповідно до чинного законодавства, у т. ч. контролювати надходження і розподіл грошей, брати участь у вирішенні інших питань, передбачених статутом цих фондів.
Дякуємо за Вашу увагу до стану матеріально-технічної бази закладів освіти та активну громадянську позицію.

З повагою,
міський голова В.М.Лях