Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
1.Выяснить причину разрушения дорог, на которых был выполнен капитальный ремонт. 2.Привлечь к уголовной ответственности виновных. 3.Обязать подрядчиков давать гарантию на выполненные работы. 236 42
щодо ігнорування керівником комітету мікрорайону «Хімік» Інною Тарасенко хвилини мовчання в пам’ять загиблого від кулі ворожого снайпера, мешканця нашого міста Романа Напрягло! 183 71
Полный отлов и ликвидация бродячих собак 134 35
Определить ответственность всех выборных чиновников за невыполнение предвыборных обещаний. 119 9
Встановлення пам'ятника герою України 115 42
Присвоение статуса 107 60
отмена второй смены в школе №1 94 2
Постановление правительства - игнорируется. 90 65
зебра на САТУ как идти на площадь 74 25
Ремонт дорог в городе 73 74
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Славянску - современный центр защиты животных

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Гр. Абрамовій Г.Л.

Шановна Ганна Леонідівна!

На Вашу електронну петицію, яка набрала 250 підписів, з питання відхилення Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території м. Слов’янська на 2017-2020роки та створення робочої (консультативної) групи по розробці проекту сучасної міської Програми контролю над популяцією домашніх (у тому числі безпритульних) тварин, Слов’янська міська рада повідомляє наступне.
У відповідності до п.18 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 15.02.2017 № 12-ХХ-7, 23.03.2017р відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань землекористування, містобудування та екології, до порядку денного якого було включено розгляд Вашої петиції. За результатами обговорювання, Ваша електронна петиція депутатами не підтримана.
Ми дуже вдячні Вам за розуміння існуючої проблеми поводження з тваринами на території нашого міста, за Вашу стійку громадську позицію в цій справі і постійні пошуки вирішення даної проблеми.
Розуміючи, наскільки актуальне питання поводження з безпритульними тваринами, Слов’янська міська рада робить перший крок в цьому напрямку: для створення Центру поводження з тваринами з комунальною формою власності, передусім необхідно мати затверджений міською радою програмний документ, в якому зазначено обґрунтування необхідності та доцільності створення даного центру, передбачене планове фінансування, ефективність виконання, контроль та інше.
Проект Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території м. Слов’янська на 2017-2020роки розроблено на підставі аналізу діючих програм, роботи комунальних закладів чи підприємств, їх показників, та в цілому діючої системи поводження з тваринами в інших містах України. Узагальнивши досвід всіх міст та областей в сфері поводження з тваринами, їх фінансові та інші витрати, і був розроблений проект Програми відносно проблеми до нашого міста і можливостей міського бюджету.
Програма м. Слов’янська взагалі не орієнтована на принцип роботи КП «Центр поводження з тваринами» міста Харкова, так як концепція поводження з безпритульними тваринами м. Слов’янська полягає саме в методі «відлов – стерилізація – вакцинація - повернення в ареал», а не масової евтаназії.
Крім того, розділом 4.10 проекту Програми передбачено проведення інформаційно-просвітницької і виховної роботи серед населення в області профілактики безпритульності тварин.
Що стосується домашніх тварин, то відповідно до Правил утримання домашніх тварин в м. Слов’янську, затверджених рішенням міської ради від 07.10.2011 № 6-ХV-6, які згідно ЗУ «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» були в свій час розміщені у ЗМІ для розгляду та обговорення громадськістю (зауважень не поступало), обов’язки з регулювання приплоду власних домашніх тварин, у т.ч. шляхом стерилізації, своєчасного щеплення, реєстрації та належного утримання тварин покладається на власників цих тварин. Правові підстави для створення інших програмних документів щодо поводження з домашніми тваринами відсутні.
Відповідно до Цивільного кодексу України, домашня тварина є власністю і власник зобов’язаний дотримуватися існуючих вимог нормативно-правових актів. Про розвиток сервісів ветеринарних послуг підприємством (закладом) комунальної власності по соціальним цінам на даний час говорити передчасно, так як враховуючи кількість людей, які постраждали від укусів собак, першочерговою задачею міської ради є саме вирішення проблеми поводження з безпритульними тваринами.
За ініціативою громадськості, розпорядженням міського голови від 15.03.2017 № 83р, створена робоча група з залученням представників зацікавлених сторін для опрацювання концепції поводження з безпритульними тваринами на території міста Слов’янська.

Станом на 30 квітня надано відповідь на 27 петицій Переглянути