Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Про заборону безсистемних та неконтрольованих зборів коштів з батьків учнів ЗОШ і ДНЗ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

МЕЛЬНИЧУК МИКОЛА СТЕПАНОВИЧ

На Вашу петицію щодо заборони безсистемних та неконтрольованих зборів коштів з батьків учнів ЗОШ і ДНЗ виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради повідомляє наступну інформацію.
На даний час усі заклади освіти міста листом начальника управління освіти Старокостянтинівської міської ради №01-20/579/2016 від 06.06.2016 року належним чином проінформовані про чинне законодавство яке регулює порядок отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб закладами освіти міста. Також начальником управління освіти видано наказ №16 від 24.06.2016 року «Про впорядкування фінансово- господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста» яким директорам та завідуючим закладів освіти міста категорично заборонено збір коштів з батьків учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних навчальних закладів для забезпечення видатків з поточного ремонту та утримання загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Крім цього зобов’язано забезпечити розміщення на сайтах та в загальнодоступних місцях у навчальних закладах інформацію про надходження та використання коштів на утримання та розвиток матеріально-технічної бази загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів та звітування не рідше 2-х разів на рік керівників закладів освіти перед радами загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, громадськістю про використання,коштів, що надійшли в заклади.

Станом на 19 лютого надано відповідь на 3 петиції Переглянути