Створення кризового центру для жінок, чоловіків, дітей, що потерпають від насильства в родинах.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Насильство в родині у 21 віці нічим не відрізняється від насильства середньовіччя. Ті самі методи, ті самі причини, ті самі слова, можливо навіть більш вразливі. Так само страждають і плачуть жінки, діти, часом і чоловіки, що мають добріший характер, аніж їхня деспотично-тиранічна половина.

Дехто терпить заради дітей, бо виріс сам в неповноцінній сімї і знає що таке рости без тата чи мами. Дехто заради житла, бо немає куди піти із малими дітьми, а потому вже й сам немічний, бо підірвав своє здоровя із парою-тиранозавром. У когось якісь інші причини, та всі вони мають підставу і тому кожна із жертв насилля, яка не покладе різко край цьому свавіллю, не розлучиться із тираном, терпить, пристосовується, втрачаючи свою гідність перед дикими криками, деколи, можливо і кулаками, дикої людини із куцими мізками, яка нічого доброго не бачила в своєму попередньому житті, можливо, виросла в таких самих нестерпних та принизливих умовах, в які він чи вона заганяють свою сімю.

У цьому світі немає нічого ріднішого від сімї, родини. Родинні звязки найпотужніші у світі, та не з тираном. Адже ж, коли його не стане - навіть плакати за ним вже не буде кому, бо всі сльози виплакані за існування з ним, так як життям це назвати неможливо.

Що робити жінці, дітям, чоловіку, коли вдома живе тиран? Куди іти? До кого звернутися? В поліцію? Там скажуть - у вас сімя і він вас не вбив, ми не маємо права втручатися. Або - зніміть побої, напишіть заяву, а фактично навіть затримавши тирана, його відпускають максимум через 15 діб і він ще з більшим остарвенінням починає тиранити своїх близьких. Наступний раз жертва буде боятися навіть заїкнутися комусь про домашню тиранію, почують хіба сусіди, що живуть поруч. А якщо горлає - то і весь мікрорайон періодично буде чути дикі крики розлюченої пяної горили.

В мерію? Чи в соцзахист? А там немає кабінету, немає спеціаліста, хто б зайнявся тим питанням, викликав того тирана, провів з ним розяснювальну роботу. Люди звертаються хіба що до друзів, до батьків, родини, та деколи не хочуть виносити весь свій "бруд" із хати, і їх фактично ніхто не захищає.

Тому є потреба створити такий кабінет чи у мерії, чи в притулку Стрийської єпархії, чи окремо в поліції, де б люди могли звернутися за захистом і де б брали на облік таких тиранів та проводили з ними виховну роботу, яку не змогли в свій час провести його батьки. Де б попереджували іменем Закону, що будь який прояв його агресії є рецидивом і тягне за собою виправні роботи чи кримінальне провадження. Де б завели на нього теку із документами, що підтверджують факти насильства і збирали базу даних для запровадження більш суворого покарання, якщо та людина не може сама зупинитися.

Це нагально, це реально і це буде дуже вагомим внеском правових органів, органів опіки, органів соцзахисту, які живуть за наші податки, у суспільне життя нашого міста з Магдебурзьким правом. Всі люди рівні і кожна з них має право на повагу до себе з боку іншої людини і на гідне життя.

Дата створення:

Станом на 23 лютого петицію підписали 47 осіб з 150 необхідних.