Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Побудувати пішохідну доріжку вздовж дамби між ТРЦ "Мануфактура" та вул. Прокоф'єва 234 52
Завод по изготовлению бумажных пакетов 233 32
Створення зеленої паркової зони на всій території озера Чеха 225 20
Тротуар у перекрестка улиц Харьковской и Прокофьева. 208 4
Определение мест для выгула собак 198 20
Покрытие всего города wi-fi 192 62
Велосипедные стоянки 181 54
Дитячий майданчик на Ковпака 153 16
оновлення фасадів домів центральних вулиць 148 40
Светофор возле роддома 148 40
Тема звернення Підписали Залишилось
Покрытие всего города wi-fi 192 62
Про встановлення світлофора на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні 147 67
Облаштування парковки на перехресті вулиці Кооперативної та Покровської площі 111 74
Заборонити та жорстко котролювати наявність транспорту в парках, зонах відпочинку та інших місцях масового скупчення людей 31 89
Разрешить прогулки с собаками в парках и скверах города. 30 72
Установка скамеек со спинками на центральных улицах города 27 88
Детская площадка возле дома Г.Кондратьева 126 22 77
Восстановить одностороннее движение по улице Засумской (возле рынка) 10 88
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Завод з переробки сміття 262 30 червня 13
Безпека на зупинках громадського транспорту 252 24 червня 7
Встановлення відеокамер для забезпечення правопорядку 278 17 червня 0
СКОРО ЛЕТО , А ПЛЯЖЕЙ КАК НЕ БЫЛО ТАК И НЕТ 272 13 червня 0
Очищення русла річки Псел та приберання берегової смуги від сміття 296 9 червня 0

Станом на 1 липня усього прийнято до розгляду 8 петицій Переглянути

Остання відповідь

Запретить выгул собак в парках: "Сказка", "им.Кожедуба" и парк-сквер "Дружба".

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

Ваше звернення, розмішене на порталі «Єдина система місцевих петицій» щодо заборони вигулу собак в парках та скверах в м. Суми, розглянуто спільно з управлінням «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради.

Повідомляємо, що фізичні та юридичні особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані суворо дотримуватись вимог Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб» та інших нормативно-правових актів України, санітарно-гігієнічних і ветеринарних правил та норм, не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також тварин, в тому числі через жорстоке поводження з ними або їх жорстоке умертвіння.

Відповідно до пунктів розділу 3.8 рішення Сумської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми» від 26.12.2014р. № 3853-МР визначено Порядок здійснення благоустрою та утримання місць або зон вигулу тварин, згідно з яким:

1. Органи місцевого самоврядування визначають необхідну кількість та місце розташування майданчиків та зон для вигулу домашніх тварин,організовують їх створення і облаштування, що включає в себе їх огородження,встановлення інформаційних табличок, контейнерів для збирання екскрементів домашніх тварин їх власниками, а також здійснюють організацію вивезення і утилізації екскрементів домашніх тварин.

2. Місця або зони для вигулу тварин відводять на території житлової забудови, рекреаційних територіях спільного користування (крім територій пляжів та місць масового відпочинку), у смузі відведення залізничних колій,швидкісних автомагістралей, на пустирях, у лісах, лісопосадках, на територіях,що мало відвідуються, на території санітарно-захисної зони навколо АЗС, а також за межами першого і другого поясу зон санітарної охорони джерел водопостачання.

3. На майданчиках для вигулу домашніх тварин встановлюється щоденний цілодобовий режим роботи з перервами для прибирання, профілактичної дезінфекції та поточного і капітального ремонті.

4. Вхід на майданчик або зону для вигулу домашніх тварин має бути вільним.

5. Профілактична дезінфекція майданчиків для вигулу домашніх тварин здійснюється не рідше, ніж два рази на рік (навесні, після танення снігу, та восени).

6. У разі виявлення зооантропонозних захворювань на майданчиках або зонах для вигулу домашніх тварин, їх балансоутримувачі повинні забезпечити проведення дезінфекції місць та зон для вигулу домашніх тварин протягом неменше ніж 3 доби.

7. Про терміни проведення дезінфекції слід сповістити власників домашніх тварин за допомогою спеціальних інформаційних табличок.

8. Балансоутримувачі майданчиків або зон для вигулу домашніх тварин можуть за необхідності проводити лабораторний контроль якості ґрунту щодо інфікування патогенними мікроорганізмами і гельмінтами за договором і з органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду.

9. Балансоутримувачі майданчиків або зон для вигулу домашніх тварин повинні забезпечувати їх належний технічний та санітарний стан.

10.Балансоутримувачі майданчиків для вигулу домашніх тварин, повинні забезпечувати належний технічний стан обладнання майданчика для вигулу домашніх тварин.

11. На майданчиках або зонах для вигулу тварин забороняється розводити вогнища, вживати спиртні напої, запускати салюти і феєрверки та проводити інші подібні заходи, які можуть призвести до травмування домашніх тварин або виникнення конфліктних ситуацій.

12. З метою підтримання належного санітарного стану майданчика для вигулу домашніх тварин необхідно:

1) встановлювати спеціальні контейнери для збирання екскрементів домашніх тварин;
2) встановлювати спеціальні скриньки з порожніми паперовими пакетами для збирання екскрементів домашніх тварин їх власниками. На паперовому пакеті рекомендується нанести напис: «Охороняйте громадські місця від забруднення. Збирайте екскременти у пакет. Будь ласка, викидайте його у спеціальний контейнер. Дякуємо».

13. Загальні вимоги до вигулу тварин:
1) при вигулі домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду;
2) забороняється супровід собак потенційно небезпечних порід та таких, які визнані небезпечними, особам яким не виповнилося 18 років, психічно хворим або фізично неспроможним керувати твариною;
3) забезпечити безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною;
4) забезпечити безпеку супроводжуваної домашньої тварини.

14. Викидати екскременти домашніх тварин у контейнери для зберігання побутових відходів чи захороняти їх у не відведених для цього місцях забороняється.

15. Збирання та перевезення екскрементів домашніх тварин здійснюється щоденно на об'єкти поводження з відходами тваринного походження.

З метою врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми тваринами та забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території м. Суми розроблені «Правила утримання домашніх тварин у місті Суми» (далі-Правила), затверджені рішенням Сумської міської ради від 19.08.2015р. № 4734-МР.

Відповідно до зазначених Правил, органи внутрішніх справ (патрульно-постова служба та дільничні інспектори міліції) здійснюють нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях та вживають відповідні заходи \ разі порушення законодавства про порядок поводження і утримання домашніх тварин, у тому числі, за жорстоке поводження з ними.

Контроль за додержанням цих Правил та території м. Суми здійснюється державними органами ветеринарної медицини м. Суми, житловими організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування на прибудинкових територіях, членами громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, громадськими організаціями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження. Відповідно до ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в не відведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу па громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи вищевикладене, у разі виявлення фактів вигулу собак в парках та скверах громадянам міста доцільно звертатись до органів внутрішніх справ (патрульно-постова служба та дільничні інспектори поліції).

Станом на 1 липня надано відповідь на 30 петицій Переглянути