Тролейбусний маршрут вул. Ковпака - Аеропорт

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропонуємо організувати рух тролейбусів за маршрутом: вул. Ковпака – Аеропорт, оскільки Курський мікрорайон дуже заселений, за цим напрямком курсує єдине маршрутне таксі – № 20, яке завжди переповнене. Уже на зупинці «вул. Металургів» важко зайти в маршрутку.
Варто взяти також до уваги те, що за цим маршрутом знаходяться такі важливі об’єкти: школа № 10, Центральний ринок, Банківська академія, обласне управління Національної поліції, Будівельний коледж, завод «Горобина», Центральна міська лікарня і травмпункт, Кадетський корпус, військкомат, Дитяча стоматологічна поліклініка, СНАУ та ін. Особливо важко добиратися на роботу в години «пік». Тому пасажири щоранку здійснюють «подвиги», штурмуючи свій транспорт. Проте за бортом залишається багато людей, які змушені запізнюватися на роботу. Впевнені, що тролейбус зміг би значно розвантажити наплив пасажирів на маршрутку і допоміг би сумчанам вчасно добиратися до роботи, в навчальні та лікувальні заклади.

Терещенко М.В.
overmind84@ukr.net

За результатами розгляду електронної петиції «тролейбусний маршрут вул. Ковпака - Аеропорт» інформуємо про наступне.
Повідомляємо, що дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м.Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусах на маршрутах. Даним рішенням передбачено тролейбусний маршрут № 16 «Аеропорт – Центроліт» з 2 одиницями тролейбусів на маршруті.
Всього, відповідно до рішення, обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах щоденно здійснюють перевезення 45 тролейбусів. Додаткове введення в дію 2 тролейбусів на маршруті №16 призведе до зменшення кількості тролейбусів на інших маршрутах та погіршить якість обслуговування пасажирів через збільшення інтервалів руху.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. За кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Також згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусів за кошти місцевого бюджету.
Тому вирішення даного питання можливе лише при поповненні парку КП СМР «Електроавтотранс» новими тролейбусами.

Міський голова О. М. Лисенко