Оптимізувати пішохідний рух між макдональдсом і ун.Київ

Пішохідний перехід, що між універмагом Київ і макдональдсом є небезечним як для пішоходів, так і створює небезпеку ДТП для водіїв. Невпинний нерегульований рух пішоходів фактично не дає можливості перетнути пішохідний перехід без порушення ПДД (ненадання дороги пішоходу, якщо він ступив на зебру). Ця проблема також в наслідку, провокує бокові і фронтальні зіткнення між авто (навіть за участю поліції), а також наїзди на пішоходів, котрі перетинаючи цей перехід, (котрого на 8-ми полосній дорозі згідно з нормативами будівництва бути не може(!!!)) фактично грають в російську рулетку!
Установка світлофора, чи припіднятий перехід (котрого тут за тими ж самими нормами бути не може в принципі), не тільки усугубить ситуацію!

Вирішення проблеми елементарне, перенести перехід на 30 метрів, до перехрестя наб.р.Стрілки -покровська площа. Тим самим: відстань до зупинки для пішоходів не зміниться, перехід буде регульованим, нормалізується рух автомобілів, небезпека наїзду на пішоходів зникне.
Для реалізації цього проєкту буде достатньо демонтувати 2-3 мафи, (котрі доречі згідно з повідомленнями ЗМІ, будувались свого часу без дозвільних документів).

Русому І. С.
l_tiger@ukr.net

За результатами розгляду одним із профільних структурних підрозділів Сумської міської ради електронної петиції: «Оптимізувати пішохідний рух між макдональдсом і ун. Київ» повідомляємо наступне.

Протягом 2016 року питання доцільності функціонування нерегульованого пішохідного переходу через Покровську площу від ТЦ Універмаг «Київ» до закладу швидкого харчування «McDonalds» п’ять разів у різних варіаціях піднімалося громадянами міста в їх петиціях.

Пропозиції надходили як демонтувати даний пішохідний перехід, так і залишити все без змін, або ж встановити світлофорний об’єкт в даному місці.

Кожна пропозиція детально опрацьовувалася з залученням спеціалістів управління капітального будівництва та дорожнього господарства міської ради та представників поліції, до повноважень якої віднесено функції здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками.

20.09.2016 року питання щодо доцільності функціонування пішохідного переходу в даному місці на виконання електронних петицій Котова В.І. та Рибалки М.В. було розглянуте на засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради та прийнято рішення №497, згідно з яким автору петиції відмовлено в вирішенні питання щодо ліквідації наземного пішохідного переходу між універмагом «Київ» та закладом швидкого харчування «McDonalds».

02.11.2017 року на засіданні міської координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху, яка функціонує при виконавчому комітеті Сумської міської ради як дорадчий орган, та до складу якої, серед інших, входять також представники структурних підрозділів міської ради, що опікуються дорожнім господарством в місті, управління патрульної поліції в м. Суми та депутати міської ради, розглядалося питання, підняте в депутатському запиті депутата Сумської міської ради Перепеки І.О., щодо облаштування біля закладу швидкого реагування «McDonalds» підвищеного пішохідного переходу.

Після детального обговорення даного питання, а також враховуючи інформацію управління патрульної поліції в м. Суми про відсутність протягом останніх 4-х років фактів ДТП за участю пішоходів, вирішено не ініціювати проведення будь-яких змін в режим функціонування даного нерегульованого пішохідного переходу.

З повагою міський голова О.М. Лисенко