Відновлення комбайнового та фарфорового заводів

ПРОМИСЛОВІСТЬ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО

З часу здобуття незалежності основні надії щодо розвитку промисловості нашої держави переважно покладались на прихід іноземних інвестицій. Саме ріст промислового виробництва - це найкращий шлях подолання безробіття та бюджетного дефіциту. Проте, з відомих причин інвестори в Україну не поспішають, і всерйоз сподіватись на позитивні зміни в найближчій перспективі, якщо бути відвертим, не варто. В такій ситуації найкраще, на мою думку, покладатись в першу чергу на власні сили.
Пропоную відновити колись потужні комбайновий та фарфоровий заводи за рахунок коштів місцевого бюджету шляхом створення комунального підприємства або акціонерного товариства з контрольним пакетом акцій міської ради. Роботу комбайнового заводу, наприклад, можна розпочати з виготовлення окремих запчастин для комбайнів, оскільки в нашій державі зі значним аграрним сектором економіки на них існує стабільний попит.
Реалізація цих проектів надасть змогу створити тисячі нових робочих місць та забезпечити мільйонні надходження до місцевого та державного бюджетів.

Пруській О.В.

Необхідно зазначити, що територія та приміщення комбайнового та фарфорового заводів на сьогодні є приватною власністю акціонерів, частина їх здається в оренду суб’єктам господарювання, частина приміщень перебуває в занедбаному стані.
Міська влада зацікавлена в подальшому розвитку економічного потенціалу м.Тернополя, будівництві та відкриття нових виробничих потужностей, створенню нових робочих місць та збільшення надходжень до бюджету.
З цією метою інформація щодо наявних вільних приміщень, які можуть бути запропоновані потенційним інвесторам для оренди (купівлі) розмішена на сайті міської ради в розділі «Підприємництво та інвестиції».
Приміщення заводів пропонувалися представникам бізнес-кіл зі сходу країни, які переїхали на Тернопільщину. Так як, відновлення виробництва, потребує значних фінансових капіталовкладень, бажаючих не виявилось.
Також міською радою були направленні звернення на ім’я Прем’єр - міністра та голову Верховної ради України, з проханням розглянути можливість переведення стратегічно важливих промислових підприємсв у західний регіон країни, зокрема на територію міста Тернополя.
Про те на сьогоднішній день відсутні конкретні пропозиції від промислових підприємств Сходу про переведення окремих виробництв.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради В.Є.Дідич

Корчак Тетяна Станіславівна 251649