Набережна Без Огорожі

1. Ліквідувати паркан довкола озера по усьому периметру (парк Шевченка, дамба, ..)

2. Забезпечити доступ до Тернопільського озера та оглядовість з набережної.

3. Облаштувати якісно та сучасно берег ставу (лавки, оглядові майданчики, біноклі, причали).

4. Розширити набережну (Дружба-парк Шевченка - до Циганка) на чотири метри.

гр. Суходоляку Ю.В.

---------------------------

Петицію «Набережна Без Огорожі» розглянуто.
Інформуємо, що в п.9.4.8 ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій. Планування та забудова міст, селищ і функціональних територій» вказано, що згідно ДСТУ 3587, ДСТУ Б В.2.3-12 треба передбачати огорожу підпірних стінок і верхніх бровок укосів у разі розміщення на них транспортних та інженерних комунікацій. Також треба передбачати огорожі пішохідних доріжок, що розміщуються уздовж цих споруд, якщо висота підпірної стінки більше ніж 1 м, а укосу - більше ніж 2 м. Висота огорож повинна складати не менше ніж 0,9 м.
На основі наведеного, ліквідація огорожі навколо ставу суперечить вимогам чинних будівельних норм.
Одночасно інформуємо, що з моменту створення Тернопільського ставу у 1957 році було влаштовано і огородження набережної, як важливий елемент безпеки відпочиваючих.
На даний час металева огорожа на набережній Тернопільського ставу змонтована згідно проектно-кошторисної документації, яка пройшла державну експертизу. Дана огорожа влаштована з метою недопущення виникнення нещасних випадків з відпочиваючими на набережній, особливо малих дітей. Для влаштування вказаної огорожі з бюджету м.Тернополя витрачено значні кошти, а тому її демонтаж є недоцільним.
Вищевказана огорожа не заважає спостерігати за плесом Тернопільського ставу.
На даний час набережну Тернопільського ставу, внаслідок проведеної реконструкції, в достатній мірі облаштовано лавками та оглядовими майданчиками.
Розширити набережну на 4 метри на сьогоднішній день не можливо у зв’язку із недавно проведеними роботами з її реконструкції в районі межі з водним плесом ставу, а також із влаштуванням системи аерації ставу.
Враховуючи викладене, вважаємо, що виділяти кошти з міського бюджету на демонтаж споруд недавно оновленої дамби є недоцільним.

Заступник міського голови Л.О.Бицюра

Дроздовський Андрій Казимирович 52 69 42
Гавліч Олена Володимирівна 52 06 79

Петицію підписали 304 особи з 300 необхідних.