За заборону розміщення пересувних цирків, зоопарків, звіринців та виставок тварин у Тернополі

ІНШІ

Вимагаємо заборонити на території міста Тернопіль розміщення пересувних цирків із використаннями тварин, пересувних зоопарків та виставок із дикими тваринами.
Згідно із законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття" (ВВР, 2015, №25, ст. 195) до ЗУ "Про захист тварин від жорстокого поводження" внесено зімни у частину п’яту статті 25. Відтепер використання тварин у пересувних (!) цирках є поза законом, раніше були заборонені лише пересувні виставки тварин.
Не зважаючи на заборону цинічні власники пересувних цирків вважають місцеву владу та мешканців Тернополя невігласами - і гастролюють в нас на даний момент!
Тож, для запобігання злочину та порушення закону ми застерігаємо міського голову та міськвиконком від сприяння вчиненню незаконних дій. Вимагаємо не надавати дозволу на розміщення пересувних цирків.
Тернопіль - європейське місто. Принаймні ми всі хочемо, щоб це було так і робимо для цього все, що від нас залежить. Ми впевнені, що Міський Голова дотримується такої ж думки, тому впевнені, що він підтримає ініціативу тернополян про заборону розміщення на території міста пересувних цирків, які використовують тварин, пересувних зоопарків та виставок диких тварин. Адже більшість європейських країн уже відмовилась від використання тварин у пересувних цирках, зоопарках та на виставках.
Також цього року ряд українських міст також заборонив розміщення пересувних цирків на своїй території, серед них такі як: Мукачеве, Ужгород, Луцьк, Львів, Калуш, Дніпро, Миколаїв та навіть селище Богородчани, що на Львівщині. Й це лише початок, адже зміни до закону прийняті всього чотири місяці тому.
Щодо виставок і зоопарків, то ця заборона діє ще з 2015 року.
Тому ще раз просимо Міського Голову та міськвиконком не надавати дозвіл на розміщення пересувних цирків з тваринами, пересувних звіринців та виставок тварин, адже це є злочинним нехтуванням законами. Надаючи дозвіл на розміщення цих об’єктів ви є співучасниками злочину - жорстокого поводження з тваринами.

Гр. Коновалова Ю.С.

З метою запобігання та недопущення порушення вимог законодавства, за результатами розгляду петиції, що надійшла до Тернопільської міської ради 09.11.2017р. щодо заборони розміщення пересувних цирків, зоопарків, звіринців та виставок тварин у Тернополі інформуємо, що Тернопільська міська рада у своїй діяльності з приводу піднятого питання керується Законом України від 22 червня 2017 року № 2120-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин».

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради Л.О.Бицюра

Смик Олександр Іванович
Протасевич Олег Ярославович 527214
Бабій Наталія Богданівна 526732

Петицію підписали 303 особи з 300 необхідних.