Петиція щодо встановлення штучної (дорожної) нерівністі, тобто лежачого поліцейського по вул. Г. М. Тарнавського

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Зважаючи на ДТП, що регулярно відбуваються по вул. Г. М. Тарнавського, пропоную встановити біля зупинки «11 школа» технічний засіб організації дорожнього руху для примусового зниження (обмеження) швидкості руху транспортних засобів. А саме: штучну нерівність (піднесення) на проїзній частині, по-іншому — лежачий поліцейський (англ. Speed bump).
Варто наголосити, що на цій ділянці дороги встановлені такі знаки: «Обмеження швидкості» (3.29. Обмеження максимальної швидкості), «Увага – діти!» (1.33. Діти), «Небезпечна ділянка» (1.39. «Інша небезпека (аварійно небезпечна ділянка)», проте деякі водії не звертають уваги на ці знаки, через це трапляються регулярні ДТП.
Зокрема, 13 грудня 2016 року тут зіткнулись два автомобілі: легковик і мікроавтобус. Внаслідок аварії машина швидкої допомоги, їдучи на виклик, була змушена об’їжджати місце ДТП тротуаром. 18 березня 2017 року на цьому місці зіткнулись дві легкові машини. 26 березня 2017 року автомобіль саме на бажаному місці встановлення лежачого поліцейського збив пішохода; від отриманих травм чоловік помер у лікарні.
Прохання до всіх небайдужих підтримати петицію щодо встановлення штучної (дорожної) нерівністі, щоби ми і наші діти вберегли себе від коліс автомобілів.

Директору ТОВ «НТ Дорбудпроект»
Накурашу І.М.
вул. С.Качали,5
копія Вощило Т. П.

На електрону петицію гр. Вощило Т. П. від 07.11.2017року з метою запобігання аварійно небезпечних ситуацій виконавчий комітет Тернопільської міської ради просить Вас виготовити схему організації дорожнього руху на влаштування пристрою примусового зниження швидкості «лежачих поліцейських» на пішохідному переході, який знаходиться на вул. Генерала М. Тарнавського (в районі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11) в м. Тернополі, відповідно погодивши її у відділі забезпечення безпеки дорожнього руху Головного управління Національної поліції в Тернопільській області (копія петиції додається).
При наданні позитивного рішення подати відповідну інформацію в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології для подальшого замовлення проектно-кошторисної документації на виконання вищевказаних робіт.

Заступник міського голови В.В.Стемковський

Дроздовський Андрій Казимирович 526942