+ ще 121 громадa!

Відновити безперешкодний пішохідний рух по набережній Трускавецького водосховища

Краєвиди з набережної Трускавецького водосховища залишаються в серці багатьох поколінь Трускавчан та гостей курорту.
Ця набережна, яка є продовження вулиці ім. Данила Галицького слугувала для піших та велосипедних прогулянок з моменту створення водосховища. Декілька років тому невідомі особи установили на дорозі споруду виготовлену з арматури, колючого дроту і змащену незрозумілим мастилом (далі Споруда), що перешкоджає доступу до набережної та лісу за нею. Ця споруда викликає подив і обурення у гостей міста, які знають з рекламних і інформаційних матеріалів, що Трускавець - курорт європейського зразка і рівня відпочинку. Це обурення негативно впливає на імідж курорту та регіону в цілому.
Вимагаємо від міського голови та міської ради вчинити дії по виявленню відповідальних за Споруду, признати Споруду такою, що повинна бути демонтована та зобов'язати відповідні служби провести демонтаж Споруди.

У відповідь на Вашу електронну петицію щодо відновлення безперешкодного руху по набережній Трускавецького водосховища повідомляємо наступне.
Питне водосховище на р. Воротище є резервним джерелом водопостачання для м.Трускавець. Відповідно до вимог законодавства у сфері охорони водойм, навколо озера встановлена зона санітарної охорони.
Дане водосховище включає в себе комплекс споруд в тому числі і ті, які є об’єктами підвищеної небезпеки, зокрема берегоукріплюючі споруди, переливний лоток, водозабірні споруди, дамба та інші. Згідно постанови КМУ №2024 від 18.12.1998р. «Про правовий режим зон санітарної охорони водних об’єктів» в першому поясі зони санітарної охорони забороняється перебування сторонніх осіб та ведення господарської діяльності, відповідно, з метою забезпечення охорони водойми навколо неї встановлено огорожу та попереджувальні знаки.
Додатково інформуємо, що для належного забезпечення охорони водного об’єкту та покращення його естетичного вигляду Трускавецькою міською радою прийнято рішення про виділення коштів, в сумі 300,0 тис. грн. для проведення робіт по реконструкції огорожі питного водосховища, з подальшим відкриттям дамби для вільного проходу.

Петицію підписали 154 особи з 150 необхідних.